İklim teknolojileri alanında çalışan Carbon Maps 4,3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Carbon Maps; Patrick Asdaghi, Jérémie Wainstain ve Estelle Huynh tarafından kuruldu. Gıda şirketleriyle çalışan girişim, üretilen gıda ürünlerinin çevresel etkisini analiz ediyor.
İklim teknolojileri alanında çalışan Carbon Maps 4,3 milyon dolar tohum yatırım aldı

Fransa merkezli Carbon Maps 4,3 milyon dolar tohum yatırım aldı. İklim teknolojileri alanında çalışan ve gıda endüstrisine odaklanan şirketin yatırım turuna Breega ve Samaipata katıldı. 

Carbon Maps; Patrick Asdaghi, Jérémie Wainstain ve Estelle Huynh tarafından kuruldu. Gıda şirketleriyle çalışan girişim, üretilen gıda ürünlerinin çevresel etkisini analiz ediyor. Eco rating yani eko derecelendirme çevresel değerlendirme  sistemi ile gıda şirketlerinin sürdürülebilirlik performansını ölçüyor. 

Şirket amacını " hizmet veya şirketin ne kadar çevre dostu olduğunu anlamak için SAP gibi bir araç yaratmak istiyoruz" diyerek açıklıyor. Yani kuruluşlar arasında etkili veri işlemeyi ve bilgi akışını kolaylaştıran çözümler geliştirmeyi hedefliyorlar. Carbon Maps, iki şirketle pilot programlar üzerinde çalışıyor.

Kontrolsüz nüfus artışı, sanayileşme, artan şehirleşme ihtiyacı, sera gazlarının kontrolsüz bir biçimde doğaya salınmasını artırıyor. 110’dan fazla ülke ve büyük sermaye sahibi şirketler 2030 yılına kadar küresel karbon emisyonları yüzde 45 oranında azaltmayı planlıyor. Hedef, 2050'de bu oranı sıfıra indirmek. Uluslararası Enerji Ajansı'na (IEA) da bunun çözümünün bugün piyasada bulunan teknolojiler tarafından sağlanacağını iddia ediyor.

Geçen yılın başında karbon temizleme kredisi platformu Carbonfuture, 2,8 milyon dolar tohum yatırım aldığı haberi gündeme geldi. Yatırım turu, etki yatırımcısı Wi Venture ve Übermorgen Ventures tarafından yönetildi.

Almanya merkezli şirket 2002'de kuruldu. Carbonfuture'ın CEO'su Dr. Hannes Junginger, net sıfır emisyonun çok kolay olmayacağı görüşünde... Ama bunun sektörler arası işbirliği ile kolay yönetilebileceği kanısında. "Şirketler karbon emisyonlarını bizimle dengeleyebilir, karbon emisyonu üzerine geliştirdikleri projeleri başlatmak ve geliştirmek için finansal gelirler ve teşvikler sunuyoruz" diyerek şirketin misyonunu anlatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.