Type-C'li iPhone 15 Pro modeli, ilk kez karşımıza çıktı

Apple'ın önümüzdeki Eylül ayında Type-C bağlantı noktasına sahip olan iPhone modellerini tanıtması bekleniyor. Type-C kullanacak olan iPhone modelinin ilk görseli sızdırıldı.
Type-C'li iPhone 15 Pro modeli, ilk kez karşımıza çıktı

Apple'ın pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Greg Joswiak'ın Apple'ın Avrupa Birliği'nin aldığı karara uyacağını ve iPhone modellerinde Lightning yerine Type-C kullanacaklarını doğruladığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık

Apple'ın önümüzdeki Eylül ayında Type-C bağlantı noktasına sahip olan iPhone modellerini tanıtması bekleniyor. Type-C kullanacak olan iPhone modelinin ilk görseli ise Apple sızıntıları konusunda güvenilir bir kaynak olan Unknownz21 tarafından paylaşıldı.

Paylaşılan bilgilere göre görselde yer alan model Eylül ayında karşımıza çıkması beklenen iPhone 15 Pro modeli. Görselde iPhone 15 Pro modelinin alt kısmında Type-C bağlantı noktası olduğu görülebiliyor. Type-C girişinin sağ ve sol kısmında ise hoparlörler yer alıyor.

Alt kısımdaki tasarımın Type-C haricinde iPhone 14 ailesi ile tamamen aynı olduğunu da ekleyelim. iPhone 15 Pro modeli ile ilgili bir diğer önemli bilgi ise akıllı telefonun çerçevesi ile ilgili. Bugüne kadar Pro modellerinin kasasında paslanmaz çelik kullanan Apple, iPhone 15 Pro modelleri ile birlikte titanyuma geçiş yapabilir.

Titanyum kullanımı nedeniyle iPhone 15 Pro modelinin bir önceki modele oranla daha mat bir tasarıma sahip olabileceğini de ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Apple, geçtiğimiz aylarda tanıttığı Apple Watch Ultra modelinde de titanyum kullanmıştı.

iPhone modellerinde Type-C'ye geçiş Apple için önemli bir dönüm noktası olacak. Hatırlatmak gerekirse Apple, MacBook ve iPad modelleri Type-C kullansa da iPhone ve AirPods modelleri halen Lightning bağlantı noktasını kullanıyor. Apple'ın Type-C macerası ve iPhone 15 ailesi ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.