Tesla, 2022'de Bitcoin'den 204 milyon dolar zarar etti

Tesla, 2022'de Bitcoin'den 204 milyon dolar değer düşüklüğü zararı yaşadı.
Tesla, 2022'de Bitcoin'den 204 milyon dolar zarar etti

2021'in Şubat ayında 1,5 milyar dolarlık bitcoin alan Tesla'nın, kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmeye hazırlandığını sizlere aktarmıştık. Paylaşılan belgelere göre Tesla, 2022'de Bitcoin'den 204 milyon dolar değer düşüklüğü zararı yaşadı.

Bu zararın bitcoin ticaretinden elde edilen 64 milyon dolarlık kârla dengelendiğini belirtelim. Böylece Tesla'nın net zararı 140 milyon dolar oldu. 

Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı, aynı ay içinde şirketin geçen yılki araba satışlarına kıyasla daha fazla kâr elde etmesini sağladı. 2021'in Şubat ayında Bitcoin, 55 bin dolar seviyesini geçerek piyasa değerini, 1 trilyon doların üzerine çıkardı. Bu da Tesla'nın 31 Ocak'ta olduğu gibi aynı miktarda Bitcoin'e sahip olması durumunda, yaklaşık 930 milyon dolarlık kâr elde ettiği anlamına geliyordu. Paylaşılan bilgilere göre göre bu kâr, elektrikli araçlardan elde ettiği 721 milyon dolarlık gelirden neredeyse yüzde 30 daha fazla idi. 

Ayrıca ilk satın alımından sonra Tesla, pozisyonunu derhal yüzde 10 oranında azaltarak şirkete 101 milyon dolar kazandırdı.Tesla, 2021'in ilk üç ayında 272 milyon dolar değerinde dijital varlık sattığını ve o sırada sahip olduğu hisselerin yaklaşık yüzde 10'unu temsil eden satıştan 101 milyon dolar elde ettiğini söyledi.

Elon Musk, attığı bir Tweet ile artık bitcoin ile birlikte Tesla otomobillerinin satın alınabileceğini duyurdu. Bitcoin ile Tesla satın alma özelliği o dönemde sadece ABD için kullanıma sunulmuştu. Ancak kısa bir süre sonra Tesla, kararından dönerek geri adım attı. 

Elon Musk, Tesla'nın elindeki Bitcoin varlıklarını satmış olabileceğinin veya satabileceğinin sinyallerini vermişti. Musk, Tesla'nın hiç Bitcoin satmadığını söylese bile Bitcoin'in değerinde düşüş yaşandı.

Bunun üzerine Tesla, elindeki Bitcoin'in yüzde 75'ini sattı. Tesla, önceki çeyreklerde yaklaşık 1,2 milyar dolar olarak bildirdiği dijital varlıklarının kalan değerinin 218 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Bu gelişmelerin ardından Bitcoin ve beraberinde kripto para piyasası ciddi düşüşlerle karşı karşıya kaldı. Bitcoin 23 bin 090,90 dolardan işlem görüyor. Piyasa değeri ise 445,44 milyar dolar olarak öne çıkmakta.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.