TCMB, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları'nda asgari özkaynak tutarını güncelledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları hakkındaki yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
TCMB, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları'nda asgari özkaynak tutarını güncelledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para İhracı ile Ödeme Hizmeti Sağlayıcıları hakkındaki yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Asgari özkaynak tutarı fatura kuruluşları için 7 milyon TL’ye, elektronik para kuruluşları için 41 milyon TL’ye yükseltildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre asgari özkaynak tutarı fatura kuruluşları için asgari özkaynak tutarı 5,5 milyon TL’den 7 milyon TL’ye, ödeme kuruluşları için 9 milyon TL’den 15 milyon TL’ye, elektronik para kuruluşları için 25 milyon TL’den 41 milyon TL’ye yükseltildi.

Yeni düzenlemenin 30 Ocak 2023 yani bugün itibari ile yürürlüğe gireceğini belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.