Klinik deneylere odaklanan veri analitiği platformu Lokavant, 21 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında kurulan Lokavant, Rohit Nambisan ve John Alfano tarafından faaliyete geçirildi. Şirket, bu deneyler için verilerin topluyor ve depoluyor. Verilerin kategorize edilmesini sağlıyor.
Klinik deneylere odaklanan veri analitiği platformu Lokavant, 21 milyon dolar yatırım aldı

Klinik deneylere odaklanan veri analitiği platformu Lokavant 21 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli platformun 21 milyon dolarlık yatırımı Edison Partners tarafından yönetildi. Yatırım turuna Roivant Sciences da katıldı. Şirket, yatırımın iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağını açıkladı. 

2020 yılında kurulan şirket, Rohit Nambisan ve John Alfano tarafından faaliyete geçirildi. Lokavant, bu deneyler için verilerin topluyor ve depoluyor. Verilerin kategorize edilmesini sağlıyor. Verileri analiz ederek içgörüler çıkarıyor. klinik araştırmanın performansını önceden tahmin edilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca klinik deneylerin yönetilmesi için merkezi bir veri havuzu sunuyor.

Özellikle Covid-19 pandemisi nedeniyle klinik deneyler alanına odaklanan şirketlere yapılan yatırımlar oldukça hareketlendi. Çünkü  pandeminin en kritik olduğu dönemde klinik deneylerin yeni ilaçların çıkarılması ve yeni tedavi süreçlerinin geliştirilmesinde oldukça önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı.

Bu haftanın başında bu alanda çalışan Vial, 67 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 67 milyon dolarlık yatırım General Catalyst tarafından yönetildi. Turun diğer katılımcıları arasında Byers Capital ve BoxGroup vardı.

ABD merkezli şirket, Simon Burns ve Andrew Brackin tarafından kuruldu. Vial; onkoloji, dermatoloji, nöroloji ve kardiyoloji üzerine klinik araştırmalar yapıyor. Şirket, bu araştırmaları üç platform aracılığıyla yönetiyor. Şirket, klinik araştırmalar hasta ya da sağlıklı kişileri buluyor. Bulduğu kişiler sayesinde araştırma başlıyor. Daha sonra araştırmanın verilerini topluyor ve analiz ediyor. Şirketin amacı klinik araştırmaların tek bir platform üzerinden yönetilmesini sağlamak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.