Sağlık araştırmaları alanında çalışan Vial, 67 milyon dolar yatırım aldı. 67 milyon dolarlık yatırım General Catalyst tarafından yönetildi. Turun diğer katılımcıları arasında Byers Capital ve BoxGroup vardı.
ABD merkezli şirket, Simon Burns ve Andrew Brackin tarafından kuruldu. Vial; onkoloji, dermatoloji, nöroloji ve kardiyoloji üzerine klinik araştırmalar yapıyor. Şirket, bu araştırmaları üç platform aracılığıyla yönetiyor. Şirket, klinik araştırmalar hasta ya da sağlıklı kişileri buluyor. Bulduğu kişiler sayesinde araştırma başlıyor. Daha sonra araştırmanın verilerini topluyor ve analiz ediyor. Şirketin amacı klinik araştırmaların tek bir platform üzerinden yönetilmesini sağlamak.
Bu alana yapılan yatırımlar özellikle Covid-19 pandemisi nedeniyle oldukça hareketlendi. Çünkü klinik deneylerin yeni ilaçların çıkması ve yeni tedavi süreçlerinin geliştirilmesinde oldukça önemli.
Geçen Ekim ayında klinik araştırmalar için hasta ya da sağlıklı kişiler bulma platformu SubjectWell 35 milyon dolar yatırım aldı. 35 milyon dolarlık yatırım Asset Management Ventures liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin diğer yatırımcıları arasında Bertelsmann, Healthy Ventures, Windham Venture Partners ve Geekdom Fund vardı. Şirket, yeni gelen yatırımı kanser araştırmalarına verdiği desteği genişletmek ve Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak için kullanacak. 2012 yılında faaliyete geçen şirketin asıl amacı klinik araştırma süreçlerine katılımı kolaylaştırmak. Ivor Clarke, Joel Lucas, Kip McKenzie ve Rick Westervelt tarafından kurulan SubjectWell, dünyanın en büyük ilaç şirketleriyle birlikte çalışıyor. Şirket, gönüllü hasta ya da sağlıklı kişilere dijital reklamlar aracılığıyla iletişime geçiyor. Günde 1000'den fazla kişiye ulaşıyor.
Geçen Haziran ayında klinik deneyler üzerine yoğunlaşan sağlık girişimi Florence Health, 27 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 27 milyon dolarlık yatırım, Insight Partners liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin toplam yatırım bedeli 115 milyon doları aştı. Yeni yatırımın şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı. 2014 yılında kurulan şirket, tıbbi veya biyolojik bilgilerin geliştirilmesi adına insanlar üzerinde uygulanan sistematik biyomedikal araştırmalara odaklanıyor. Geliştirdiği araçlar, klinik deneme sahalarının uzaktan izlenmesi, operasyonel sürecin yönetilmesini sağlıyor. Klinik deneye katılanların belgelerin dijital olarak toplanmasına yardımcı oluyor. Şirketin oluşturduğu ağ, eczane, laboratuvar ve klinik deney merkezlerini aynı yerde topluyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap