Klinik araştırmalar için hasta ya da sağlıklı kişiler bulma platformu SubjectWell 35 milyon dolar yatırım aldı

2012 yılında faaliyete geçen şirketin asıl amacı klinik araştırma süreçlerine katılımı kolaylaştırmak. Ivor Clarke, Joel Lucas, Kip McKenzie ve Rick Westervelt tarafından kurulan SubjectWell, dünyanın en büyük ilaç şirketleriyle birlikte çalışıyor.
Klinik araştırmalar için hasta ya da sağlıklı kişiler bulma platformu SubjectWell 35 milyon dolar yatırım aldı

Klinik araştırmalar için hasta ya da sağlıklı kişiler bulma platformu SubjectWell 35 milyon dolar yatırım aldı. 35 milyon dolarlık yatırım Asset Management Ventures liderliğinde gerçekleşti. ABD merkezli şirketin diğer yatırımcıları arasında Bertelsmann, Healthy Ventures, Windham Venture Partners ve Geekdom Fund vardı. Şirket, yeni gelen yatırımı kanser araştırmalarına verdiği desteği genişletmek ve Ar-Ge çalışmalarını hızlandırmak için kullanacak. 

2012 yılında faaliyete geçen şirketin asıl amacı klinik araştırma süreçlerine katılımı kolaylaştırmak. Ivor Clarke, Joel Lucas, Kip McKenzie ve Rick Westervelt tarafından kurulan SubjectWell, dünyanın en büyük ilaç şirketleriyle birlikte çalışıyor. Şirket, gönüllü hasta ya da sağlıklı kişilere dijital reklamlar aracılığıyla iletişime geçiyor. Günde 1000'den fazla kişiye ulaşıyor. 

Bu alana yapılan yatırımlar özellikle Covid-19 pandemisi nedeniyle oldukça hareketlendi. Çünkü klinik deneylerin yeni ilaçların çıkması ve yeni tedavi süreçlerinin geliştirilmesinde oldukça önemli. Geçen Mayıs ayında linik araştırmalara odaklanan sağlık girişimi Curebase 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirket merkezi olmayan klinik deneyleri yönetmek için yazılım ve operasyon desteği sunuyor. Bu deneylere katılmak isteyen hastaların deneyleri bulup kayıt yaptırmasına, onay formlarını imzalamasına yardım ediyor.

Bir ay sonra klinik araştırma girişimi THREAD, Klinik araştırmalar için hasta ya da sağlıklı kişiler bulma platformu CureClick'i satın aldığını açıkladı. Bir taraftan gönüllü hastaları ve sağlıklı kişileri klinik deneylerle eşleştiren Avustralya merkezli sağlık girişim platformu  HealthMatch 6,8 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.