Wikipedia'ya içerikleri düzenlemeyi kolaylaştıracak yeni özellikler eklendi

Wikimedia, içerik eklemeyi hem kolaylaştırmak hem de sorunsuz hale getirmek için Wikipedia'ya bazı yeni özelliklerin eklendiğini duyurdu.
Wikipedia'ya içerikleri düzenlemeyi kolaylaştıracak yeni özellikler eklendi

Birçoğumuzun merak ettiği hemen hemen her şeyi aradığı platform Wikipedia'nın, günümüzün modern ansiklopedisi olduğu su götürmez bir gerçek. Ancak Wikipedia'da bile kimi zaman hatalı bilgilere, yazım yanlışlarına rastlamak mümkün oluyor. Bunun en önemli nedeni ise içeriklerin insan elinden çıkıyor olması. 

Wikipedia'ya eklenen içerikler, şirketin kendi ekibi tarafından değil, gönüllü geliştiriciler ve editörler tarafından ekleniyor. Şirketin kendi sitesinde yazan bilgilere göre içerik eklemek üç farklı yolla gerçekleşebiliyor. Herhangi bir maddedeki kırmızı bir bağlantıya tıklamak, sağ üst köşedeki arama kutucuğunu kullanmak veya "yeni madde başlat" kutucuğunu kullanmak bu seçenekler arasında yer alıyor. 

Şimdi ise Wikipedia'yı destekleyen ve finanse eden ve ayrıca çok sayıda diğer Wiki projesini ve sitesini ortaklaşa yürüten, kâr amacı gütmeyen bir vakıf olan Wikimedia, içerik eklemeyi hem kolaylaştırmak hem de sorunsuz hale getirmek için platforma bazı yeni özelliklerin eklendiğini duyurdu.

Bundan böyle Wikipedia hesaplarına giriş yapan kullanıcılar, yeni editörler için bir açılış sayfası görecek. Onlara, soruları yanıtlayabilecek daha deneyimli kişilerden oluşan bir havuzdan bir akıl hocası atanacak. Açılış sayfası aracılığıyla, bazen Wikimedia tarafından eğitilmiş bir makine öğrenimi sistemi tarafından önerilen küçük düzenlemeler yapmaya başlamaları istenecek.

Ayrıca bir makine öğrenimi algoritması, yeni editörlerin ilgilendiklerini söylediği konularda sayfa görüntüleri ve bağlantılar önerecek ve editörler, bir yapay zeka sistemine insan düzeyinde bir filtre işlevi görerek bunları onaylayabilecek veya reddedebilecek. Söz konusu değişiklikler büyük ölçüde teknik olsa da buradaki amaç, Wikipedia topluluğunda, özellikle de yeni editörlere ihtiyaç duyulan küçük içeriklerde, diğer insanlarla bağlantı kurma konusunda rahat hisseden kişilerin sayısını artırmaya yardımcı olmak.

Tüm bu özelliklerin hem masaüstü hem de mobil cihazlarda kullanılabileceği belirtiliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.