API entegrasyon hizmeti sunan Merge, 55 milyon dolar yatırım aldı

İK, bordro ve muhasebe sistemlerine odaklanarak API entegrasyon hizmeti sunan Merge, Accel liderliğinde gerçekleşen Seri B turda 55 milyon dolar yatırım aldı.
API entegrasyon hizmeti sunan Merge, 55 milyon dolar yatırım aldı

İK, bordro ve muhasebe sistemlerine odaklanarak API entegrasyon hizmeti sunan Merge, Accel liderliğinde gerçekleşen Seri B turda 55 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin toplam yatırımını 75 milyon dolara çıkaran tura, Merge'in mevcut yatırımcıları NEA ve Addition da katıldı. Şirketin değerlemesi net bir şekilde açıklanmasa bile son yatırımdan bu yana değerlemede 4 kat artış görüldüğü belirtiliyor.

Merge, B2B şirketlerinin müşteriye yönelik entegrasyonları gerçekleştirme şeklini dönüştürmek için araçlar sunuyor. Girişimler, geliştirme maliyetleri, uzun vadeli bakım ihtiyaçları ve her bir API platformuyla çalışma deneyiminin olmaması nedeniyle genellikle bu entegrasyonları oluşturmakta zorlanıyor. Buna karşılık Merge, ilk entegrasyonlarını oluşturan erken aşamadaki girişimler için ücretsiz birleşik API'ının genişletildiğini duyurdu.

Genişletilmiş ücretsiz plan, şirketlerin ilk 5 müşterisine entegrasyon sunmasına ve ardından sonraki 15 müşteri için sabit bir aylık maliyete geçiş yapmasına olanak tanıyor. Bu planın, yeni girişimler için ürün ve pazar uyumunu daha hızlı elde etmek ve adreslenebilir pazarlarını hızla genişletmek için yeni fırsatlar yaratacağı iddia ediliyor.

Paylaşılan bilgilere göre şu anda 3 binden fazla şirket Merge'ü kullanıyor. Bu şirketler arasında TripActions, Ramp, Drata, AngelList, Deed ve Apollo gibi isimler yer alıyor. Son 12 ay içinde, SaaS şirketleri Merge'ün birleşik API'ını kullanımlarını artırdıkça Merge de yıllık yinelenen gelirini hızla 26 kat artırmış oldu.

San Francisco ve New York'ta ofisleri bulunan Merge, geçtiğimiz yıl çalışan sayısını 15'ten 55'e çıkarmıştı. Pazara giriş ekibini genişletmenin ve birleşik API'ına yeni kategoriler eklemenin yanı sıra Merge, aldığı yeni yatırımla şirket içi bir sürüm de dahil olmak üzere kurumsal tekliflerini genişletmeyi planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.