macOS'un yeni sürümü olan macOS Ventura, kullanıma sunuldu

Merakla beklenen macOS Ventura işletim sistemi, uzun süren beta sürecinin ardından tüm kullanıcılara sunuldu.
macOS'un yeni sürümü olan macOS Ventura, kullanıma sunuldu

Apple'ın 6 Haziran ve 10 Haziran tarihleri ​​arasında gerçekleşen WWDC 2022 ile birlikte macOS'un yeni sürümü olan macOS Ventura'yı tanıttığını sizlere aktarmıştık. Merakla beklenen macOS Ventura işletim sistemi, uzun süren beta sürecinin ardından tüm kullanıcılara sunuldu.

Mac modellerinin işletim sistemi olarak karşımıza çıkan macOS, Ventura sürümü ile birlikte pek çok yeni özellik de kazandı. macOS Ventura sürümünün sahip olduğu özellikler arasında iPad modellerinde de karşımıza çıkan Stage Manager, iMessages mesajlarının düzenlenmesi ve geri alınabilmesi ve iPhone modellerinin webcam olarak kullanılabilmesi gibi önemli özellikler bulunuyor. 

iPhone modellerinin webcam olarak kullanılabileceğini tüm detayları ile birlikte geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Online toplantıların her geçen gün daha da popüler olduğu bir dönemde olduğumuz düşünüldüğünde, iPhone modellerinin webcam olarak kullanılabilmesi oldukça önemli bir özellik. 

macOS Ventura sürümü ile birlikte Apple'ın kendi uygulamalarına da çeşitli özellikler geldi. Ventura ile birlikte Mail uygulaması için gönderim zamanı planlama, Safari için PassKeys özelliği ve Spotlight aramaları için çeşitli yetenekler de sunuldu.

Tasarım anlamında bir önceki sürüm olan Monterey ile neredeyse tamamen aynı olan macOS Ventura, ayarlar kısmında tasarım değişikliklerine sahip durumda. macOS Ventura sürümünü yüklemek için tek yapmanız gereken ise Sistem Tercihlerinden Yazılım Güncellemeye seçmeniz. Sonrasında macOS Ventura 13.0 yükseltme seçeneği karşınıza çıkıyor. Son olarak macOS Ventura 13.0 sürümünün 2017 ve sonrasında çıkan Mac modelleri için kullanıma sunulduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.