Sam Bankman-Fried FTX çöküşü hakkında Kongre önünde ifade vereceğini söyledi

Sam Bankman-Fried, FTX'in iflasına neden olan olayları öğrendikten ve incelemeyi tamamladıktan sonra FTX çöküşü hakkında Kongre önünde ifade vereceğini söyledi. Herhangi bir şekilde net bir tarih paylaşmaması, Sam Bankman-Fried'ın ifade vermekten kaçındığını gösteriyor. 
Sam Bankman-Fried FTX çöküşü hakkında Kongre önünde ifade vereceğini söyledi

Uzun süre devam eden likidite tartışmalarının ardından, FTX'in iflas için başvuruda bulunduğunu ve FTX kurucusu  Sam Bankman-Fried istifa ettiğini sizlere aktarmıştık. Sam Bankman-Fried, FTX'in iflasına neden olan olayları öğrendikten ve incelemeyi tamamladıktan sonra FTX çöküşü hakkında Kongre önünde ifade vereceğini söyledi.

Birleşik Devletler Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komisyonu Başkanı Maxine Waters'ın tweetini alıntılayan Bankman-Fried, Waters'ın çağrısını yanıtlamış oldu. 

Birleşik Devletler Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komisyonu Başkanı Maxine Waters,  kendi Twitter hesabından ve Birleşik Devletler Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komisyonu'nu ile ortaklaşa tweet paylaşımında bulundu. Waters, Sam Bankman-Fried'dan bahsederek kendisini 13'ünde gerçekleşecek oturuma davet etti. 

"FTX'de olanlar hakkındaki konuşmalarınızda samimi olmanızı takdir ediyoruz." ifadesini kullanan Waters sözlerini şöyle devam ettirdi: 

Halkla konuşmaya istekli olmanız, şirketin müşterilerine, yatırımcılarına ve diğerlerine yardımcı olacaktır. Bu amaçla, 13'ündeki oturuma katılımınızı memnuniyetle karşılarız.

Sam Bankman-Fried is bu çağrıyı şöyle yanıtladı: 

Ne olduğunu öğrenmeyi ve gözden geçirmeyi bitirdiğimde, komitenin karşısına çıkmanın ve durumu açıklamanın benim görevim olduğunu hissediyorum. 

Bunun 13'ünde olacağından emin değilim. Ama o zaman geldiğinde, ifade vereceğim.

Sam Bankman-Fried'ın ifadesi başlangıçta iyi niyetli görünse de, herhangi bir şekilde net bir tarih paylaşmaması, ifade vermekten kaçındığını gösteriyor. 

Son zamanlarda çıktığı kapsamlı medya turuyla gündeme gelen Sam Bankman-Fried, Waters'ın belirttiği üzere verdiği röportajlarla halkı aydınlatıyor olabilir. Yine de Bankman-Fried'ın anlattıklarını tek taraflı bir hikaye olarak yorumlamak mümkün.Bankman-Fried'ın komiteye yeminli ifade vermesi ise milletvekillerine kasıtlı olarak yanlış iddialarda bulunmasını yasa dışı kılacak. Sam Bankman-Fried, bunu tercih etmiyor olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.