Sam Bankman-Fried FTX çöküşü hakkında Kongre önünde ifade vereceğini söyledi

Sam Bankman-Fried, FTX'in iflasına neden olan olayları öğrendikten ve incelemeyi tamamladıktan sonra FTX çöküşü hakkında Kongre önünde ifade vereceğini söyledi. Herhangi bir şekilde net bir tarih paylaşmaması, Sam Bankman-Fried'ın ifade vermekten kaçındığını gösteriyor. 
Sam Bankman-Fried FTX çöküşü hakkında Kongre önünde ifade vereceğini söyledi

Uzun süre devam eden likidite tartışmalarının ardından, FTX'in iflas için başvuruda bulunduğunu ve FTX kurucusu  Sam Bankman-Fried istifa ettiğini sizlere aktarmıştık. Sam Bankman-Fried, FTX'in iflasına neden olan olayları öğrendikten ve incelemeyi tamamladıktan sonra FTX çöküşü hakkında Kongre önünde ifade vereceğini söyledi.

Birleşik Devletler Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komisyonu Başkanı Maxine Waters'ın tweetini alıntılayan Bankman-Fried, Waters'ın çağrısını yanıtlamış oldu. 

https://twitter.com/SBF_FTX/status/1599511560384225281?s=20&t=4Vhhujf2YVSqXMuZ2zl8Rw

Birleşik Devletler Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komisyonu Başkanı Maxine Waters,  kendi Twitter hesabından ve Birleşik Devletler Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komisyonu'nu ile ortaklaşa tweet paylaşımında bulundu. Waters, Sam Bankman-Fried'dan bahsederek kendisini 13'ünde gerçekleşecek oturuma davet etti. 

"FTX'de olanlar hakkındaki konuşmalarınızda samimi olmanızı takdir ediyoruz." ifadesini kullanan Waters sözlerini şöyle devam ettirdi: 

Halkla konuşmaya istekli olmanız, şirketin müşterilerine, yatırımcılarına ve diğerlerine yardımcı olacaktır. Bu amaçla, 13'ündeki oturuma katılımınızı memnuniyetle karşılarız.

Sam Bankman-Fried is bu çağrıyı şöyle yanıtladı: 

Ne olduğunu öğrenmeyi ve gözden geçirmeyi bitirdiğimde, komitenin karşısına çıkmanın ve durumu açıklamanın benim görevim olduğunu hissediyorum. 

Bunun 13'ünde olacağından emin değilim. Ama o zaman geldiğinde, ifade vereceğim.

Sam Bankman-Fried'ın ifadesi başlangıçta iyi niyetli görünse de, herhangi bir şekilde net bir tarih paylaşmaması, ifade vermekten kaçındığını gösteriyor. 

Son zamanlarda çıktığı kapsamlı medya turuyla gündeme gelen Sam Bankman-Fried, Waters'ın belirttiği üzere verdiği röportajlarla halkı aydınlatıyor olabilir. Yine de Bankman-Fried'ın anlattıklarını tek taraflı bir hikaye olarak yorumlamak mümkün.Bankman-Fried'ın komiteye yeminli ifade vermesi ise milletvekillerine kasıtlı olarak yanlış iddialarda bulunmasını yasa dışı kılacak. Sam Bankman-Fried, bunu tercih etmiyor olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.