Dijital sağlık girişimi Medical Informatics 27 milyon dolar yatırım aldı

Uzaktan hasta izleme hizmeti veren şirket, 2010 yılında kuruldu. Sickbay Clinical Platformu sayesinde hasta başı tıbbi cihazlardan gerçek zamanlı sağlık verisi sağlıyor.
Dijital sağlık girişimi Medical Informatics 27 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi Medical Informatics 27 milyon dolar yatırım aldı. 27 milyon dolarlık yatırım, Catalio Capital Management ve Intel Capital tarafından ortaklaşa yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna TMC, DCVC, nCourage Notley ve TGH Innoventures katıldı.

Uzaktan hasta izleme hizmeti veren şirket, 2010 yılında kuruldu. Sickbay Clinical Platformu sayesinde hasta başı tıbbi cihazlardan gerçek zamanlı sağlık verisi sağlıyor. Bu veriler, uzaktan izlenebiliyor. Kullanıcılar EHR'lerden yani elektronik sağlık kayıtlarından bu bilgilere ulaşabiliyor. Ayrıca bu kayıtlar diğer sistemlerle birleştirilebiliyor. 

Sağlık verileri fiziksel ve mental sağlığı ile ilgili kayıtlı tüm bilgiler olarak tanımlanan kavram, hasta hekim ilişkisinde güvenin sağlam temellere dayanarak oluşturulmasını sağlıyor. Ocak ayında sağlık verisi işine odaklanan Verana Health150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. ABD merkezli şirket, şimdiye kadar 14 yatırımcıdan 288,8 milyon dolar yatırım aldı. Yeni gelen yatırım ise iş geliştirme ve Ar-Ge çalışmaları için kullanılacağını açıkladı.

Verana Health, Amerikan Oftalmoloji Akademisi, Amerikan Nöroloji Akademisi ve Amerikan Üroloji Derneği ile çalışıyor.  Şirketin oftalmoloji, nöroloji ve üroloji alanına odaklandığını belirten CEO Sujay Jadhav, şimdiye kadar 90 milyon hastanın sağlık verisini topladıklarını kaydetti.

Mart ayında bu alanda faaliyet gösteren VivoSense 25 milyon dolar yatırım ile gündeme geldi. Yatırım turu, Perceptive Xontogeny Ventures (PXV) Fund ve Debiopharm Innovation Fund tarafından ortak yönetildi. Bu bu alanda yapılan en yüksek meblağlı sağlık girişimi yatırımı olarak nitelendirildi. VivoSense CEO'su Dudley Tabakin yapılan yatırımı 'stratejik olarak tanımlıyor. Yeni gelen yatırım turunun şirketin geliştirdiği teknolojinin tıbbi  olarak karar vermede yeni yöntem olarak değerlendirilmesinde önemli bir adım olarak nitelendirdi.

Şirket, geliştirdiği sensörlerle dijital olarak vücut tarafından üretilen, kan veya idrar gibi vücut sıvılarında tespit edilelen ve spesifik bir süreci, durumu veya hastalığı belirten bir madde yani biyobelirteçlerin izlenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca araştırma ve hasta bakımı için giyilebilir sensörlerden elde edilen veriyi yorumlamaya yardımcı olmak VivoSense adlı bir yazılıma sahip. ABD merkezli şirket, 2010 yılından beri faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.