Sağlık verisi işine odaklanan Verana Health,  150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

Şimdiye kadar 14 yatırımcıdan 288,8 milyon dolar yatırım aldı. Yeni gelen yatırım ise iş geliştirme ve Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak.
Sağlık verisi işine odaklanan Verana Health,  150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

Hasta ve hastalıkların tedavi yönteminin belirlenmesinde sağlık verilerinin kayıt altına alınması, işlenmesi ve gizli tutulması önemli. Fiziksel ve mental sağlığı ile ilgili kayıtlı tüm bilgiler olarak tanımlanan kavram, hasta hekim ilişkisinde güvenin sağlam temellere dayanarak oluşturulmasını sağlıyor. Bu konuda teknoloji geliştiren şirketler yatırımcılar tarafından rağbet görüyor.

Bugün yeni bir yatırım haberi daha gündeme geldi. Tıbbi veri işleme ve düzenleme üzerine odaklanan Verana Health150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. E serisi yatırım turu, Johnson & Johnson Innovation ve Novo Growth tarafından yönetildi.

Mevcut yatırımcılar GV (eski adıyla Google Ventures), Casdin Capital ve Brook Byers tura katıldı. Yeni yatırımcılar arasında Merck Global Health Innovation Fund, THVC ve Breyer Capital yer alıyor. Verana Health, 2018 yılında Mark Blumenkranz tarafından kuruldu. ABD merkezli şirket, şimdiye kadar 14 yatırımcıdan 288,8 milyon dolar yatırım aldı. Yeni gelen yatırım ise iş geliştirme ve Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak.

Verana Health, Amerikan Oftalmoloji Akademisi, Amerikan Nöroloji Akademisi ve Amerikan Üroloji Derneği ile çalışıyor.  Şirketin oftalmoloji, nöroloji ve üroloji alanına odaklandığını belirten CEO Sujay Jadhav, şimdiye kadar 90 milyon hastanın sağlık verisini topladıklarını kaydetti. 

Dün Tech.eu'nun sağlık alanında yapılan Avrupa'nın en büyük 15 yatırım turunu derlediğini ve yatırımların toplam bedeli 2,3 milyar Euro'ya ulaştığını yazmıştık. Aynı gün blok zinciri girişimi Avaneer Health, 50 milyon dolar tohum yatırım aldığını söylemiştik. 2020 yılında kurulan şirket, ABD'de faaliyet gösteriyor. Avaneer, sağlık kuruluşları arasında güvenli veri alışverişini sağladığını belirtmiştik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.