Blockchain sağlık girişimi Avaneer Health, 50 milyon dolar tohum yatırım aldı

50 milyon dolarlık tura Aetna, Anthem ve Health Care Service Corporation, Cleveland Clinic, Sentara Healthcare ve PNC Finansal Hizmetler Grubu katıldı.
Blockchain sağlık girişimi Avaneer Health, 50 milyon dolar tohum yatırım aldı

Bir ağdaki işlemlerin kaydedilmesini sağlayan blok zinciri, sağlık sektöründe en çok elektronik hasta veri yönetimi (EHR) için rağbet görüyor. Verilerin yetkili veya o konuyla ilgili kişiler tarafından görüntülenmesi ve işlenmesi sağlıyor. Belgelerin hatasız bir şekilde ulaştırıyor. Aynı zamanda sigorta şirketlerinin hasar incelemelerini kolaylaştırıyor. Hastaların ilaç satın alımları ve kullanımları da hatasız bir şekilde takip ediliyor.

2025'te 25 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşacağı tahmin edilen blok zinciri, yatırımcılardan rağbet gören sektörlerin başında geliyor. Bugün edindiğimiz bilgilere göre blok zinciri girişimi Avaneer Health, 50 milyon dolar tohum yatırım aldı.

Yatırım turuna Aetna, Anthem ve Health Care Service Corporation, Cleveland Clinic, Sentara Healthcare ve PNC Finansal Hizmetler Grubu katıldı. Yatırım, şirketin Ar-Ge yatırımları için kullanılacak. Avaneer Health kurucusu ve CEO'su Stuart Hanson, bu yatırım turunun onlar için oldukça önem taşıdığını belirtiyor. 2020 yılında kurulan şirket, ABD'de faaliyet gösteriyor. Avaneer, sağlık kuruluşları arasında güvenli veri alışverişini sağlıyor. Hızlı Sağlık Hizmeti Birlikte Çalışma Kaynakları (FHIR) teknolojilerini kullanan bir ağ sunuyor.

Sağlık verilerinin korunmasını ve işlenmesini odağına alan girişimler arasında Ekim 2020'de 40 milyon dolar yatırım alan  Datavant yer alıyor. Blockchain alanındaki diğer şirketler arasında Kasım 2020'de PatientBlox'u satın alan Signify Health, Embleema ve Change Healthcare yer alıyor. Ağustos ayında Microsoft Cloud for Healthcare, sağlık hizmetleri için API hizmetlerini genişlettiğini duyurmuştu.

Ayrıca senenin başından itibaren sağlık alanında faaliyet gösteren şirketlere yapılan tohum yatırımları haberleri ard arda gelmeye başladı. 

Geçen hafta tüp bebek alanına odaklanan Fertilis, Horizon Ventures liderliğinde 1,98 dolar milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurmuştuk. Biyokteknoloji girişimi Protai ise Grove Ventures ve Pitango HealthTech liderliğinde 8 milyon dolar tohum yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.