Vakko Holding, Fuudy’ye 10,1 milyon dolar değerleme üzerinden 3 milyon dolar yatırım yaptı

Vakko Holding, büyüme stratejileri ve yeni yatırımları kapsamında online siparişte iyi yemek deneyimlemek isteyenler için kurulan Fuudy’ye toplam 10,1 milyon dolar değerleme üzerinden 3 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı.
Vakko Holding, Fuudy’ye 10,1 milyon dolar değerleme üzerinden 3 milyon dolar yatırım yaptı

Vakko Holding, büyüme stratejileri ve yeni yatırımları kapsamında online siparişte iyi yemek deneyimlemek isteyenler için kurulan Fuudy’ye toplam 10,1 milyon dolar değerleme üzerinden 3 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı. Vakko, dijital platform Fuudy’nin sağladığı hizmetleri genişletmeyi ve yeme içme sektöründeki lüks kavramını daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Müşteri deneyimini artırmanın planlandığı girişimle, dijital platformun yeni hizmet noktalarında yer alması ve Vakko’nun bu alandaki deneyimiyle Fuudy’nin büyümesine katkıda bulunarak operasyonel verimliliğin artırılması bekleniyor.

Yeme içme dünyasının tanınmış isimlerinden Cem Mirap ve e-ticaret sektörünün tecrübeli ismi İlker Baydar’ın güçlerini birleştirmesiyle ortaya çıkan Fuudy, ev konforunda iyi yemek teması ile 800’ü aşkın üye iş yeri ve 150’yi aşkın exclusive markanın kaliteli ve seçkin lezzetlerini gastronomi tutkunlarına ulaştırıyor. Sürdürülebilirlik konusunda duyarlı, çevre dostu yeni nesil dijital platform Fuudy kurulduğu günden beri geri dönüşümlü materyaller ve özel kuryelerle hybrid araçlar kullanarak hizmet veriyor.  İstanbul, İzmir ve Bodrum’da hizmet veren Fuudy’ye bağlı restoranların yüzde 40’ı, sadece bu platform özelinde kullanıcılar ile buluşuyor.

Yeni yatırımla ilgili değerlendirme yapan Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, 2021 yılında başladıkları yatırımların 2022’de de devam edeceğini paylaştıklarını; Fuudy’yi büyütmeyi, hizmetlerini çeşitlendirip geliştirmeyi ve müşteri deneyimine dair bilgi birikimlerini Fuudy'ye aktarmayı planladıklarını söyledi.

Vakko CEO’su Jaklin Güner, bu yatırım ile ilgili değerlendirmesinde değişen tüketici alışkanlıklarını ve teknolojinin sağladığı kazanımları düşündüğümüzde, önümüzdeki yeni dünyaya uygun ekip ve işlerin Vakko dünyasında oluşturulduğu heyecan verici bir sürecin başlangıcında olduklarını ve yakında yeni gelişmelerin de müjdesini vereceklerini söyledi.

Fuudy Kurucu Ortağı Cem Mirap, Fuudy’nin pandemi döneminde başlayan yolculuğunun gittikçe büyüyerek ve gelişerek ilerlemesi mutluluk verici. olduğunu söyledi. Mirap, tüketiciye “en iyi” olanı sunmayı ilke edinerek çıktıkları yolda, iş dünyasında kendi alanının en iyilerinden biri olan Vakko ile ikinci yatırım turunu tamamlamasının sadece Fuudy’ye değil, tüm yiyecek-içecek sektörü ve gastronomi ekosistemine katma değerinin olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Fuudy Kurucu Ortağı ve CEO’su İlker Baydar, Fuudy'nin yatırım alarak online yemek platformu ve kesişen dikeylerde büyümeye odaklandığını; Vakko’nun Fuudy’nin büyüme stratejilerine hız ve değer katacağı görüşünde olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.