Tüp bebek alanına odaklanan Fertilis, Horizon Ventures liderliğinde 1,98 dolar milyon dolar tohum yatırım aldı

Turda yer alan diğer yatırımcıların kim olduğu açıklanmadı. Hong Kong merkezli risk sermaye şirketi Horizıon Ventures Facebook ve Spotify'a erken dönem yatırım yapmıştı.
Tüp bebek alanına odaklanan Fertilis, Horizon Ventures liderliğinde 1,98 dolar milyon dolar tohum yatırım aldı

Doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftler en çok tüp bebek vitro fertilizasyon (IVF) yöntemini tercih ediyor. Bir çeşit yapay döllenme tekniği olan tüp bebek, kadın ve erkek üreme hücrelerinin laboratuvar koşullarında bir araya getirilmesi ve döllenmiş yumurtanın anne rahmine yerleştirilmesiyle uygulanıyor.

Dünyanın ilk tüp bebeği 1978 yılında doğdu. Bir taraftan İngiltere'de 2019'da yapılan bir araştırmaya göre 35 yaş altındaki kadınların bu yöntemle hamile kalma olasılığı yüzde 32... Dolayısıyla alanda geliştirilen teknolojiler yatırımcıların iştahını kabartıyor.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu alanda faaliyet gösteren Fertilis, Horizon Ventures liderliğinde 1,98 dolar milyon dolar tohum yatırım aldı. Diğer yatırımcıların kim olduğu açıklanmadı. Hong Kong merkezli risk sermaye şirketi Facebook ve Spotify'a erken dönem yatırım yapmıştı.

Horizons Ventures adına konuşan Chris Liu, "Fertilis'in teknolojisinin teşhis ve tedaviden belirli hücre kültürü ürünlerinin oluşturulmasına kadar geniş bir alana yayılan teknolojisinin sağlık uygulamaları üzerinde dönüştürücü bir etkisi olacağına inanıyoruz" diyerek şirkete neden yatırım yaptıklarını anlatıyor. 

2019 yılında Avustralya'da kurulan şirket, bu yatırımı Ar-Ge çalışmaları için kullanacak. Bu yılın sonuna kadar California'da bir klinikle ortak çalışmalara başlayacak. Girişimin hedefi 2023'te ilk ticari ürününü piyasaya sürmek. Bir taraftan Asya ve Avrupa'daki bazı yatırımcı gruplarıyla görüşmeleri devam ediyor. 

Fertilis, temelde embriyoya odaklanıyor. 3 boyutlu yazıcılar sayesinde döllenme sürecini petri kabı yani kültür kabından başlayarak standart hale getiriyor. Embriyonun daha sağlıklı biçimde kültürlenmesine uygun alan ve olanak sağlıyor. Yani şirketin geliştirdiği teknoloji doğrudan insanları değil, hücreleri etkiliyor. 

Horizon Ventures, en son Aralık ayında gücünü yapay zeka teknolojisinden alan bir görsel efekt girişimi olarak karşımıza çıkan Wonder Dynamics'e yaptığı yatırımla gündeme gelmişti. 10 milyon dolarlık A serisi yatırım turuna liderlik etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.