Blockchain oyunlarına odaklanan Fenix Games, 150 milyon dolar yatırım aldı

Fenix Games, Phoenix Group ve Cypher Capital'in yer aldığı yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldı.
Blockchain oyunlarına odaklanan Fenix Games, 150 milyon dolar yatırım aldı

Yeni nesil blockchain oyun yayıncısı olmayı hedefleyen Fenix Games, Phoenix Group ve Cypher Capital'in yer aldığı yatırım turunda 150 milyon dolar yatırım aldı. Fenix Games, blockchain oyunlarının pazara girmesini kolaylaştırmak için hem yayıncı hem de platfrom konumunda bir şirket olarak kurgulandı. 

Chris Ko, Rudy Koch, Antonio Hallack ve Matt Nutt tarafından kurulan şirket, önümüzdeki dönemde mevcut oyunlara ve blockchain oyunlarına yatırım yapabilecek, onları satın alabilecek ve oyunlarını yayınlayabilecek.

Girişim, son bir kaç yıldır yoğun ilgi gören blockchain oyunlarının ileriki yıllarda yatırımcı şirketler tarafından daha fazla ilgi göreceğini düşünüyor. Fenix Games, pazarın bu yönde şekillenmesi esnasında yapacağı yatırımlarla portfolyosunu güçlendirmeyi hedefliyor. 

Fenix Games'in kurucu ortağı ve CEO'su Chris Ko, Fenix Games'i bir VC olarak düşünebileceğimizi belirtiyor. Co, pazarı, şu anda ücretsiz oyunların (F2P) mobil oyun pazarında yaşadığı yükseliş dönemine benzetiyor. 

Ekibinin oyun yayıncılığı ve ürün yönetimi alanlarında yeteneklere sahip olmasını önemseyen Fenix Games, ürün yönetiminin ötesinden başta varlık yönetimi alanı olmak üzere finansal hizmetlerin disiplinleri ve yeteneklerine de önem veriyor. Bu iki farklı disiplini çatısı altında toplamayı hedefleyen girişim, portfolyosunda yer alacak oyunlar için pazar yaratacak. Şirket bu yaklaşımı oyun pazarı ekonomileri olarak nitelendiriyor. 

Şirketin stratejisinin büyük bir kısmı ise şimdiye kadar web3 girişimlerinde gördüğümüz topluluk odaklı pazarlama. Zira oyun pazarı ekonomilerinin en önemli fonksiyonu, oyun henüz piyasaya sürülmeden, topluluğun ölçeklendirilebilmesi. Bu noktada oyun pazara çıkmadan aylar hatta yıllar önce topluluk yaratımı çalışmalarının başlayacağını söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.