Alphabet'in sağlık girişimi Verily ve solunum cihazı üreticisi ResMed ortak girişimi Primasun'u tanıttı

Primasun, uykusuzluk çeken hastaları değerlendirecek, uyku düzenini iyileştirmek için öneriler sunacak. Kişileri uyku apnesi teşhisi ve tedavisi yapan doktorlarla buluşturacak.
Alphabet'in sağlık girişimi Verily ve solunum cihazı üreticisi ResMed ortak girişimi Primasun'u tanıttı

Alphabet'in sağlık konulu ilgili ileri teknolojilerini geliştirdiği birim olarak konumlandırılan Verily ve solunum cihazı üreticisi ResMed ortak girişimi Primasun'u tanıttı. Platform, yeterince uyuyamama ve/veya uyku sırasında görülen fizyolojik olaylar sebebiyle kişilerin gün içinde çeşitli sorunlar yaşamasına neden olan rahatsızlıklara yani uyku bozuklukluğuna odaklanıyor. Uyku bozukluğu tedavi edilmezse; kalp hastalığı, depresyon, diyabet ve kalp hastalıklarına yol açıyor.

Primasun, uykusuzluk çeken hastaları değerlendirecek, uyku hijyenini iyileştirmek için öneriler sunacak. Kişileri uyku apnesi teşhisi ve  doktorlarla buluşturacak.

Eylül ayında Verily 1 milyar dolar yatırım almasıyla gündeme geldi. Yatırım, bireylere özel veri odaklı sağlık ürünlerini genişletmek için kullanılacağı açıklandı. 2015 yılında Google X’ten doğan Verily, teknolojiyi herkes yerine bireylere tıbbi bakım sağlamak için kullanmayı hedefliyor. 2021’de şirket, klinik deney sistemini genişletmek için araştırma yazılımı geliştirici SignalPath’i satın almış. Ayrıca şirket, Lumea, L’Oreal, Mayo Clinic ve Microsoft ile ortaklığa gitti.

ABD'de 70 milyondan daha fazla kişide uyku problemi olduğu tahmin ediliyor. 2021'in Kasım ayında Güney Kore merkezli dijital sağlık platformu HoneyNaps, uyku bozukluklarını teşhis etmek için yapay zeka kullanacağını açıkladı.

Somnum diye adlandırılan tıbbi yazılım, derin öğrenme tabanlı analiz programı olarak tanımlanıyor. Gece normal uyku esnasında, beyin ve vücutta tüm sistemlerin, kafa, yüz ve tüm vücut bölgelerine konulan sensörler yardımıyla kaydedilmesini içeren polisomnografi okumalarını otomatik olarak sağlıyor. HoneyNaps, bu teknolojinin teşhis süresini "beş dakikanın altına" indirebileceğini savunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.