Alphabet'in sağlık teknolojisi kolu Verily, 1 milyar dolar yatırım aldı

Alphabet bünyesinde yer alan, kişilere özel olarak tasarlanmış veriye dayalı sağlık ürünleri geliştiren Verily, Alphabet tarafından yönetilen turda 1 milyar dolar yatırım aldı.
Alphabet'in sağlık teknolojisi kolu Verily, 1 milyar dolar yatırım aldı

Alphabet bünyesinde yer alan, kişilere özel olarak tasarlanmış veriye dayalı sağlık ürünleri geliştiren Verily, Alphabet tarafından yönetilen turda 1 milyar dolar yatırım aldı. Verily, yeni yatırımla stratejik ortaklıklar, iş geliştirme ve satın almalara yönelik yatırımları değerlendireceğini açıkladı.

Şirketin resmi duyurusunda, yönetim ekibinde Ocak 2023'te yürürlüğe girecek değişiklikleri de açıkladı. Buna göre şirketin kurucusu Andy Conrad, Verily yönetim kurulu başkanı olacak. Deepak Ahuja da bu ayın sonuna kadar CFO'luk görevini bırakacak. Şirketin başkanı olan Stephen Gillett, CEO'luğa terfi edecek. Zamanında Verily'ye operasyonel danışman olarak ve şirketin siber güvenlik çabalarına liderlik etmek için katılan Gillett, o dönemde, şu anda Google Cloud'un bir parçası olan siber güvenlik şirketi Chronicle'ın kurucu ortağı ve CEO'suydu.

Verily, insanların sağlıklarını yönetme şeklini ve sağlık hizmetinin sunulma şeklini değiştirmek için insanı önceleyen ve veriye dayalı bir yaklaşıma sahip. 2015 yılında Google X'ten doğan Verily, kapsamlı bir kanıt görünümüne dayalı olarak bir kişi için en iyi çözümlere ulaşmak için klinik, sosyal, davranışsal ve gerçek dünya dahil olmak üzere çok çeşitli kaynaklardan veri üretmeye ve etkinleştirmeye odaklanıyor. Şirket, tüm sağlık hizmeti ekosisteminin daha iyi sağlık sonuçları elde etmesini sağlamak için teknolojiyi ve veri bilimini kulanıyor.

2021'de şirket, klinik deney sistemini genişletmek için araştırma yazılımı geliştiricisi SignalPath'i satın aldı. Ayrıca Lumea, L'Oreal, Mayo Clinic ve Microsoft ile ortaklık kurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.