Dijital sağlık platformu HoneyNaps, uyku bozukluklarını teşhis etmek için yapay zeka teknolojisinden yararlanacak

HoneyNaps, uyku bozukluklarını teşhis etmek için yapay zeka kullanacağını açıkladı. Somnum diye adlandırılan tıbbi yazılım, derin öğrenme tabanlı analiz programı olarak tanımlanıyor.
Dijital sağlık platformu HoneyNaps, uyku bozukluklarını teşhis etmek için yapay zeka teknolojisinden yararlanacak

Hastalıkları teşhis etmek için yapay zeka kullanımı sağlık sektöründe bir devrim olarak nitelendiriliyor. Çünkü bu, binlerce veriyi analiz ederek hastalık kalıpların daha kolay tanımlanmasını sağlıyor. Buna paralel olarak bugün edindiğimiz bilgilere göre; Güney Kore merkezli dijital sağlık platformu HoneyNaps, uyku bozukluklarını teşhis etmek için yapay zeka kullanacağını açıkladı.

Somnum diye adlandırılan tıbbi yazılım, derin öğrenme tabanlı analiz programı olarak tanımlanıyor. Gece normal uyku esnasında, beyin ve vücutta tüm sistemlerin, kafa, yüz ve tüm vücut bölgelerine konulan sensörler yardımıyla kaydedilmesini içeren polisomnografi okumalarını otomatik olarak sağlıyor. HoneyNaps, bu teknolojinin teşhis süresini "beş dakikanın altına" indirebileceğini savunuyor.

Şirket, bu teknolojinin algoritmasını geçen yılın Ağustos ayında ilk kez kamuoyuna duyurmuştu. HoneyNaps, FDA'dan onay aldıktan sonra ürünü gelecek yıldan itibaren ABD'de satmaya başlayacak. Şirketin araştırmalarına göre, dünya çapında 100 milyondan fazla insanın uykusuzluk ve uyku apnesi gibi uyku bozukluklarıyla savaşıyor. Pandeminin de etkisiyle özellikle bu yıl, uyku bozukluğunu tedavi etmeye yönelik çalışmalar hızlandı.

Teknoloji devleri bu konu üzerine çeşitli ürünler piyasaya sürdü. Geçen Mart ayında Google, ikinci nesil cihazı Nest Hub akıllı ekranını tanıtmıştı. Bir kişinin uykusunu izlemek için yeni teknolojiye sahip olan cihaz, kullanıcının uyku düzeninden uyku esnasındaki hareketlerine hatta aldığı nefese kadar takip edebiliyor. Cihazlar, kullanıcının uykusunu izlemek için Google'ın düşük enerjili radar teknolojisine sahip. E-ticaret devi Amazon ise uyku apnesini takip edecek bir cihaz üzerine çalıştığını açıklamıştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.