Elon Musk, tüm Twitter'ı ücretli hale getirmeyi tartışıyor

Platformer'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Elon Musk, tüm Twitter'ı paywall yani ödeme duvarının arkasına koymayı düşünüyor. Kısacası Musk, tüm Twitter'ı ücretli bir platform haline getirebilir.
Elon Musk, tüm Twitter'ı ücretli hale getirmeyi tartışıyor

Geçtiğimiz Nisan ayında başlayan sürecin sona erdiğini ve Elon Musk'ın Twitter'ı resmen satın aldığını kısa süre önce sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse şirketi satın aldıktan sonra işten çıkarmalara başlayan ve Twitter Blue abonelik servisini değiştireceğini söyleyen Musk, bu kararları nedeniyle tepki çekmişti.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre ise Elon Musk, geçtiğimiz dönemde Twitter ile ilgili çok daha radikal kararlar almayı da düşünmüş. Platformer'ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Elon Musk, tüm Twitter'ı paywall yani ödeme duvarının arkasına koymayı düşünüyor. Kısacası Musk, tüm Twitter'ı ücretli bir platform haline getirebilir.

Haberde yer alan bilgilere göre Elon Musk, paywall fikrini yatırımcı ve danışmanı konumunda yer alan David Sacks ile tartışıyor. Twitter veya Elon Musk tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim. İlk çıktığı günden bu yana ücretsiz bir platform olan Twitter'ın paywall fikri ile buluşması Twitter Blue kararından bile daha fazla tepki çekecektir.

Hatırlatmak gerekirse ilk olarak geçtiğimiz haftalarda Twitter'ın onaylanmış hesap rozeti için abonelik ücreti almaya hazırlandığını ve bu ücretin 20 dolar olabileceğini sizlere aktarmıştık. Sonrasında ise Twitter hesabı üzerinden  açıklamalarda bulunan Musk, ücretin 8 dolar olacağını açıklamıştı

Doğrulanmış hesap rozetini de içeren yeni güncellemesini yayınlayan şirket, normal şartlarda Twitter Blue'nun yeni sürümünü Pazartesi günü yani dün kullanıma açmayı planlıyordu. Kararını değiştiren Musk, ara seçimlere kadar doğrulanmış hesap rozetini yayına almayı erteledi

Sosyal medya ekosisteminin en sevilen platformları arasında yer alan Twitter, Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra farklı bir yola girmiş gibi görünüyor. Elon Musk ve Twitter ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.