Twitter, onaylanmış hesap rozeti için abonelik ücreti almaya hazırlanıyor

Elon Musk, Twitter'ın ek özellikler sunan ücretli aboneliği olan Twitter Blue'yu değiştirmek istiyor. Paylaşılan bilgilere göre onaylanmış kullanıcılar özelliği Twitter Blue aboneliğine eklenecek ve aboneliğin aylık ücreti de artacak.
Twitter, onaylanmış hesap rozeti için abonelik ücreti almaya hazırlanıyor

Teknoloji ve internet dünyasının en önemli isimleri arasında yer alan Elon Musk'ın Twitter'ı satın almak için teklif yaptığını ilk olarak geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Aylar süren satın alma serüveni sona erdi ve Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter'ı resmen satın aldı.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması ile birlikte şirket içinde bir değişim rüzgarı da esmeye başladı. Şirketi satın alan Musk'ın ilk icraati ise Twitter CEO'su Parag Agrawal, TwitterCFO'su Ned Segal ve Twitter hukuki işler ve politikalar şefi Vijaya Gadde'nin sözleşmelerini feshetmek oldu.

The Verge'ün şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı bir habere göre Elon Musk, Twitter'ın ek özellikler sunan ücretli aboneliği olan Twitter Blue'yu değiştirmek istiyor. Paylaşılan bilgilere göre onaylanmış hesap rozeti Twitter Blue aboneliğine eklenecek ve aboneliğin aylık ücreti de artacak.

Hatırlatmak gerekirse Twitter Blue aboneliğinin aylık ücreti şu an için 4,99 dolar. Onaylanmış hesaplar özelliğinin de Twitter Blue içine eklenmesi ile birlikte aboneliğin aylık ücretinin 19,99 dolara çıkması bekleniyor. Yapılacak olan değişiklikle birlikte onaylanmış hesap rozetini almaya hak kazanan Twitter hesaplarının bu rozeti kullanmaya devam edebilmeleri için Twitter Blue aboneliği almaları gerekecek.

Söz konusu değişikliğin gerçekleşmesi halinde halihazırda onaylanmış hesap rozetine sahip olan Twitter hesaplarının ise 90 gün içinde Twitter Blue aboneliğini başlatmaları gerekiyor. Başlatmamaları durumunda ise hesaplar, 90 günün sonunda onaylanmış hesap rozetlerini kaybedecekler.

Kısacası Twitter, onaylanmış hesap rozeti için kullanıcılarından aylık 20 dolar ücret almaya hazırlanıyor. Edindiğimiz bilgilere göre Elon Musk, söz konusu projeyi tamamlamaları için çalışanlarına 7 Kasım tarihine kadar süre verdi. Yenilenmiş Twitter Blue kısa süre içinde karşımıza çıkabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.