Elon Musk açıkladı: Twitter'da mavi tik aylık 8 dolar olacak

Önceki günlerde doğrulanmış hesap rozeti olan mavi tik için kullanıcıların aylık 20 dolar ödeyeceğini açıklayan Elon Musk, geri adım attı. Twitter'da mavi tik aylık 8 dolar olacak
Elon Musk açıkladı: Twitter'da mavi tik aylık 8 dolar olacak

Yakın zamanda Twitter'ın resmen sahibi olan Elon Musk, platformda değişikliklere başladı. Twitter'ın onaylanmış hesap rozeti için abonelik ücreti almaya hazırlandığını sizlere aktarmıştık

Elon Musk paylaştığı bir tweet ile bundan sonra Twitter'da doğrulanmış hesap rozeti olan "mavi tik" için kullanıcıların aylık 8 dolar ödeyeceğini açıkladı. Hatırlarsanız Musk, önceki günlerde doğrulanmış hesap rozeti için kullanıcıların aylık 20 dolar ödeyeceğini açıklamıştı. Twitter'ın yeni sahibi bu konuda geri adım atmış oldu. 

Musk, bunu takiben attığı tweetlerde bu 8 dolarlık ücretin, ülkelerin alım gücüne göre değişeceğini belirtti. Kullanıcılar ödeyecekleri ücret karşılığında aramalarda, yanıtlarda ve mentionlarda öncelik kazanacak. Musk, bu özelliğin spam ve sahtekarlıkla mücadelede önem teşkil ettiğini açıkladı. 

Ayrıca kullanıcılar, uzun videolar ve sesler paylaşabilecek. Kullanıcıların, normalde görünenin yarısı kadar reklam göreceğini de belirtelim. 

Twitter ile çalışmayı tercih eden yayıncılar, bu ücretten muaf tutulacak. Kamuya mal olmuş kişilerin hesaplarında ise şu an politikacıların profillerinde görüldüğü üzere kullanıcı adının yanında bir etiket yer alacak. 

Elon Musk'ın açıklaması Twitter'da tartışma yarattı. Bu yaklaşıma karşı çıkan isimlerden biri de Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin oldu. Buterin, ödeme yoluyla ile kullanıcıların kendisini doğrulamasının, mavi tik'in itibarına ve sahtekarlık karşıtı rolüne zarar vereceğini belirtti. Ancak bu süreçte gerçek bir doğrulama yapılacaksa, sonucun farklı olacağını dile getirdi. 

Buterin ayrıca ayda 8 dolar ücretlendirmenin ekonomik bir hiyerarşi yarattığı eleştirisini anlamadığını ifade etti. Mevcut mavi tik sisteminin Elon Musk'ın öncek gün açıkladığı aylık 20 dolar ücret seviyesinden bile çok daha özel olduğunu vurguladı. 

Son olarak Buterin ideal olarak, doğrulamanın, maliyet üzerinden hesaplanması ve diğer premium hizmetlerden ayrı olarak ücretlendirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Elon Musk ise bu konudan şikayetçi olanlara hitaben paylaştığı tweette "İstediğiniz kadar şikayet edin, bu 8 dolar olacak" dedi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.