Volkswagen ve Ford'un Argo AI'yı LG'nin iştiraki LG Innotek'e satacağı iddia ediliyor

1970 yılında kurulan şirket, Güney Kore’nin elektronik bileşenler üreten ilk firması olma özelliğini taşıyor. LG Innotek; LCD modülleri, LED, kamera modülleri, koruma devresi modülleri gibi akıllı telefon parçaları üretiyor.
Volkswagen ve Ford'un Argo AI'yı  LG'nin iştiraki LG Innotek'e satacağı iddia ediliyor

Otonom araç teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla kurulan Ford ve Volkswagen tarafından desteklenen Argo AI‘ın kapatılacağını sizinle paylaşmıştık. Bu süreçte Argo AI'ın 2 bin çalışanın Ford ve Volkswagen'in ekiplerine dahil edileceği konuşlanlar arasındaydı. Konuşulmayansa Argo AI'ın sahip olduğu teknolojiydi, bugün o da netleşti.

Ford'un 2017'nin Şubat ayında 1 milyar dolar yatırım yaptığı ve Volkswagen 2020 yılında 2,6 milyar dolar yatırım yaptığı şirketin, bu yıl lidar ünitelerini de üretmeye başlayan Güney Kore merkezli elektronik parça üreticisi ve LG'nin iştiraki LG Innotek'e satılacağını iddia ediyor.

LG Innotek; LCD modülleri, LED, kamera modülleri, koruma devresi modülleri gibi akıllı telefon parçaları üretiyor. Geçen Mayıs ayında LG LED işiyle alakalı patentleri ve ekipmanları Çinli bir şirkete satacağını açıklamıştı. İsmi açıklanmayan firmaya LED ile ilgili 10 binden fazla patent devredeceği ve bu anlaşmadan 90 milyon gelir elde edeceği söylenmişti. Şirketin böyle bir satış yapmasının nedeni olarak da LG Innotek'in LED işinden çıkmaya karar vermesi gösterilmişti. 

Bir taraftan uzun ve orta menzilli lidar üreten Argo AI, Mayıs 2021'de uzun menzilli olan 400 m menzile sahip bir lidar modülü geliştirdiğini duyurmuştu. Geceleri bile düşük yansıtmalı (ışık yüzde birinden daha az) uzaktaki nesneleri algılayabildiği ve fotogerçekçi bir görüntü ile çevreyi tarayabildiği söylenmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.