Google, Lens ile görsel aramayı kolaylaştırmak için arama çubuğuna yeni bir buton ekliyor

Google, ünlü arama çubuğunun bulunduğu ana sayfasına bir Lens butonu ekliyor. Böylelikle Lens ile görsel aramalara ulaşmak kolaylaşacak.
Google, Lens ile görsel aramayı kolaylaştırmak için arama çubuğuna yeni bir buton ekliyor

Google, geçtiğimiz nisan ayında metinleri ve görselleri aynı anda aramak mümkün hale getirmişti. Buna göre kullanıcılar, Google Lens aracılığıyla metin ve resimleri aynı anda kullanarak arama yapabiliyordu. Şirketin resim tanıma teknolojisi Google Lens için yapılan son yenilik ise bu özelliği daha fazla kullandırmaya ve daha çabuk bulmaya yönelik olacak şekilde gerçekleşti. Çünkü Google'ın, ünlü arama çubuğunun bulunduğu ana sayfasına bir Lens butonu ekleyeceği bilgisi paylaşıldı.

Google'da Arama ve Lens'ten sorumlu mühendislik başkan yardımcısı Rajan Patel'in paylaşımından gördüğümüz kadarıyla söz konusu buton direkt olarak arama çubuğunda yer alıyor. Google'ın kendi logosunun renklerine sahip bu butona tıkladığınızda dilerseniz cihazınızdan görseli yükleyerek, dilerseniz resmin URL'ini yapıştırarak söz konusu materyal için arama yapabiliyorsunuz. 

Google Görseller, bir süredir benzer görünen resimleri aramaya izin veriyor. Yani herhangi bir görseli Görseller ile arattığınızda karşınıza o resme benzer sonuçlar çıkıyor. Ancak Lens'in yaptığını bundan biraz daha farklı. Çünkü Lens, kullanıcıya resimde ne olduğu hakkında bilgi vermeye çalışıyor. Bir ürünün resmini taradığımızda alışveriş sonuçlarıyla karşılaşabiliyoruz; bir bitki veya hayvan resmi yüklersek Google, bize ne olduğunu anlatmak için elinden geleni yapıyor.

Lens ile metin içeren bir resim taranırsa onu kopyalamak da mümkün hale geliyor. Bir QR kodu tarandığında ise Goole, bunun hakkında bilgi veriyor. Google Lens ayrıca tersten görsel arama yapmak için bir bağlantı da sunuyor. Böylelikle görsellerin kaynağını öğrenmek mümkün hale gelebiliyor. 

Bu arada bu özelliğin şu anda herkes için aktif olmadığını belirtmek gerek. Google'ın ana sayfasına gittiğimde böyle bir butonla karşılaşmıyorum. Ancak Google'ın bunu kısa süre içinde herkes için aktif edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.