Elon Musk sonunda Twitter'ın sahibi oldu, üst düzey işten çıkarmalar başladı

Elon Musk, Twitter CEO'su Parag Agrawal, CFO'su Ned Segal ve hukuki işler ve politikalar yöneticisi Vijaya Gadde'nin sözleşmesini feshetti
Elon Musk sonunda Twitter'ın sahibi oldu, üst düzey işten çıkarmalar başladı

Geçtiğimiz aylarda Twitter üzerinden atışmalarla başlayıp tekliflerle resmiyete dökülen ve ardından yaşanan çekişmelerle mahkemeye taşınan Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması sonunda tamamlandı. Elon Musk, Twitter üzerinden "Kuş özgür bırakıldı." anlamına gelen bir paylaşımda bulundu. 

Hatırlarsanız Elon Musk'ın Twitter'ın 5 bin 600 çalışanından yüzde 75'ini işten çıkarmak istediğini sizlere aktarmıştık. Bu da 2 binden fazla çalışanın Twitter'dan ayrılacağını gösteriyor. Anlaşmanın tamamlanmasıyla işten çıkarmalar başladı. Elon Musk, Twitter CEO'su Parag Agrawal, TwitterCFO'su Ned Segal ve Twitter hukuki işler ve politikalar şefi Vijaya Gadde'nin sözleşmesini feshetti. 

Daha önce Elon Musk, bu yönetim kadrosunu, sosyal ağdaki sahte ve bot hesaplarla ilgili kendisini ve Twitter yatırımcılarını yanıltmakla suçlamıştı. Konuya yakın kaynaklar, Agrawal ve Segal'ın satın alma anlaşması tamamlanması esnasında Twitter'ın San Francisco merkez ofisinde olduğunu ve güvenlik eşliğinde ofis dışına çıkarıldığını belirtiyor. 

İlk defa çarşamba günü Twitter merkez ofisine giden Elon Musk, Twitter yöneticilerinin konuyu hazmetmesi gerektiğine gönderme yapmak için kapıdan içeri kucağında lavabo ile girmişti. Twitter bio'sunu "Chief Twit" diye değiştiren Musk, işlerini kaybetmekten korkan çalışanları ve ani algoritma değişikliklerinden çekinen reklam verenleri sakinleştirdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.