Twitter davasındaki yeni kanıtların detayları: Jack Dorsey, Elon Musk ve Parag Agrawal'ın yazışmaları

Jack Dorsey ve Elon Musk'ın Twitter harekatının detayları, Jack Dorsey'nin şirketi terk etmesinin sebebi, Parag Agrawal ve Elon Musk çekişmesinin perde arkası dava sürecinde sunulan yeni kanıtlarla ortaya çıktı
Twitter davasındaki yeni kanıtların detayları: Jack Dorsey, Elon Musk ve Parag Agrawal'ın yazışmaları

Çekişmeli satın alma sürecinin akabinde Elon Musk'ın Twitter'ı satın almaktan vazgeçmesiyle Twitter'ın Elon Musk'a dava açtığını sizlere aktarmıştık. Dava süreci devam ederken, sunulan yeni kanıtlar, gündem yarattı. Kanıtlar, Elon Musk, Twitter'ın kurucusu ve Eski CEO'su Jack Dorsey, Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor ve şirketin şu anki CEO'su Parag Agrawal arasındaki yazışmaları ortaya çıkardı. 

Ayrıca kanıtlar yatırımcı Jason Calacanis ve ABD'li komedyen Joe Rogan ile yapılan yazışmaları da içeriyor. 

Jack Dorsey ve Elon Musk'ın Twitter harekatı

Hatırlarsanız, Elon Musk ve Jack Dorsey'nin Twitter'ı dönüştürmek için yaptığı fikir birliği, tüm bu olaylar yaşanmadan önce ilk kez The B Word oturumunda ortaya çıkmıştı. Kamuya yansıyan yazışmalar arasında Twitter kurucusu Jack Dorsey'nin Elon Musk'ı yönetim kuruluna getirmek için attığı adımlar da yer alıyor. 

Elon Musk'ın hisse alımı öncesinde gerçekleşen yazışmalarda, Jack Dorsey'nin Elon Musk'ın yönetim kuruluna katılması için yönetim kurulunu ikna etmeye çalıştığı görülüyor. 

Jack Dorsey şirketi neden terk etti? 

Jack Dorsey, Elon Musk'a attığı mesajlarda şu ifadelere yer veriyor: 

Yeni bir platforma ihtiyaç var. Bu bir şirket olamaz. Ben bu nedenle gittim. 

Elon Musk, Jack Dorsey'e yeni platform konusunda aklındakileri sorduğunda, Dorsey, açık kaynaklı bir protol olması gerektiğini, protokole sahip olmayan bir vakıf tarafından yönetilmesi gerektiğini söylüyor. Bu konuda Signal'i örnek gösteriyor. Dorsey, bu protokolün reklam modeline sahip olmaması gerektiğini vurguluyor. 

Elon Musk şirketi yönetmekle ilgilenmediğini belirtti

Bu sürecin başında Elon Musk ve Parag Agrawal'ın çok daha iyi anlaştığı görülüyor. Musk, yönetim görevlerini yapmaktan nefret ettiğini, herhangi birinin patronu olmaması gerektiğini ancak teknik ve ürün tasarımı problemlerini çözmekte yardım etmeyi sevdiğini belirtiyor. 

Ancak konu şirketin tamamını satın almaya geldiğinde, Parag Agrawal ile iletişimi sarsıntıya uğruyor. Bu kapsamda Jack Dorsey, Parag Agrawal ve Elon Musk'ın katıldığı toplantı, çok da olumlu geçmiyor. İlerleyen dönemde Elon Musk'ın atığı tweetler ikilinin arasının açılmasına sebep oluyor. 

Jason Calacanis CEO pozisyonuna talip oldu

Melek yatırımcı  Jason Calacanis ise düzenli olarak Musk'ın talebi olmaksızın öğüt vererek adeta CEO pozisyonuna talip olduğunu gösteriyor. Calacanis, Tesla ekibinin otonom araç için attığı adımlara gönderme yaparak Elon Musk'ın botları ve spam hesapları kolayca silebileceğini dile getiriyor. Ayrıca Calacanis, "mavi tik"li rozetlerin sadece basın ve ünlüler gibi elit bir kesimi kapsamasını eleştirerek "Bunun neresi demokratik?" ifadesini kullanıyor. 

Calascanis'in verdiği öğütler arasında istihdam azaltmak için iş yerine gelmeyi haftanın 2 günü zorunlu tutmak ve video içeriklere odaklanan gelir modelleri yer alıyor. 

Musk, Calacanis'e satın alma sonrasında stratejik danışmanlık rolünü düşünüp düşünmeyeceğini soruyor. Bu mesajın akabinde Jason Calacanis, " Yönetim kurulu, danışmanlık" fark etmeksizin Elon Musk'ın yanında olacağını belirtirken, CEO'luğunun hayalindeki iş olduğunu vurguluyor. 

İlerleyen mesajlaşmalarda, Calacanis'in Elon Musk'ın yakınlığını kendi çıkarı için kullanmak üzere adımlar attığını görüyoruz. Musk, Morgan Stanley ve sağ kolu Jared Birchall'ın Calacanis'e karşı kendisini uyardığını söylüyor. 

Elon Musk Twitter Blue hakkında ne düşünüyor? 

Calacanis ve Musk'ın hem fikir olduğu tek konu ise Twitter Blue. Elon Musk da Jason Calacanis de, Twitter Blue'yu saçma ve işlevsiz buluyor. 

Twitter ve Doge ikilemi

Elon Musk, Tweet atmak için Doge ile ödeme yapma fikrini ortaya çıkarıyor. Musk'ın mesajlarına göre, kullanıcılar, Tweet atmak için 0.1 gibi küçük bir miktar Doge ödeyecek böylece, hesapların da özgünlüğü kanıtlanmış olacaktı. Spam ve botlardan kurtulmanın elverişli bir yolu gibi görünse de, uzun vadede Twitter ve Doge'un birlikte kullanımı uygulanabilir görülmedi. 

Tüm bu yazışmaların uzun süre daha teknoloji gündeminde kalacağını söylemek mümkün. Dava süreciyle ilgili detayları paylaşmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.