Dil ve konuşma terapisi platformu Noala, 4 milyon dolar tohum yatırım aldı

Noala'nın amacı dil ve konuşma terapisini ulaşılabilir hale getirmek. Haftalık dil ve konuşma terapisi seansları düzenliyor. Seans ücreti ise kişi başı 2,5 pound..
Dil ve konuşma terapisi platformu Noala, 4 milyon dolar tohum yatırım aldı

Dil ve konuşma terapisi platformu Noala, 4 milyon dolar tohum yatırım aldı. 4 milyon dolarlık yatırım, LocalGlobe tarafından yönetildi. İngiltere merkezli şirketin yatırım turuna Cocoa Ventures; melek yatırımcı Josefin Landgard, Nicolas Brusson,  Xavier Louis ve Adrien Nussenbaum katıldı. 

2021 yılında girişimci Emilie Spire tarafından kurulan şirket, çocuklar üzerine uzmanlaştı. Noala'nın amacı dil ve konuşma terapisini ulaşılabilir hale getirmek. Haftalık dil ve konuşma terapisi seansları düzenliyor. Seans ücreti ise kişi başı 2,5 pound... Piyasadaki dil ve konuşma terapisi ücretinin üçte birine denk geliyor. Şirket, kaç kullancısı olduğuna dair açıklama yapmayı tercih etmiyor. Noala, önümüzdeki sene ABD'ye açılmayı planlıyor. Ayrıca ürün ve klinik ekiplerini büyüterek Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vermeyi planlıyor. 

İngiltere, dijital sağlık yatırımları konusunda ön plana çıkan ülkeler arasında yer alıyor. Geçen sene Avrupa'da sağlık sektöründe en çok yatırım alan CMR Surgical İngiltere merkezli idi. 600 milyon dolarlık yatırım, SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde ve Ally Bridge Group tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Bu yatırımla şirketin değeri 3 milyar dolara çıktı. Şirket, tıp alanında cerrahlar için robotik teknolojiler geliştiriyor. İngiltere'de ve ayrıca Avrupa, Hindistan, Orta Doğu ve Avustralya pazarında faaliyet gösteriyor.

Geçen Ağustos ayında evde sağlık hizmeti veren Cera 320 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. İngiltere merkezli şirketin yatırımı Kairos HQ tarafından yönetildi. 320 milyon dolarlık yatırıma Schroders Capital, Jane Street Capital, Yabeo Capital, Squarepoint Capital, Guinness Asset Management, Oltre Impact katıldı.

Mahiben Maruthappu ve Marek Sacha tarafından faaliyete geçirilen şirket; hemşirelik, uzaktan hasta izleme, reçeteli ilaç teslimatı gibi hizmetler sunuyor. Kasım 2015'te kurulan Cera, 15 bin kullanıcıya sahip. Önümüzdeki dönemde bu sayıyı 100 bine çıkarmayı hedefliyor. Almanya'da da faaliyet gösteren şirket, hastaların hastanelerden 10 kat daha ucuz sağlık hizmeti almalarını sağlıyor. Şirket, aynı zamanda hastaneye yatış oranlarını yüzde 50 azaltıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.