Evde sağlık hizmeti veren Cera, 320 milyon dolar yatırım aldı

Mahiben Maruthappu ve Marek Sacha tarafından faaliyete geçirilen şirket, hemşirelik, uzaktan hasta izleme, reçete yazma hizmeti sunuyor. Kasım 2015'te kurulan Cera, 15 bin kullanıcıya sahip.
Evde sağlık hizmeti veren Cera, 320 milyon dolar yatırım aldı

Evde sağlık hizmeti veren Cera 320 milyon dolar yatırım aldı. İngiltere merkezli şirketin yatırımı Kairos HQ tarafından yönetildi. 320 milyon dolarlık yatırıma Schroders Capital, Jane Street Capital, Yabeo Capital, Squarepoint Capital, Guinness Asset Management, Oltre Impact katıldı. 

Mahiben Maruthappu ve Marek Sacha tarafından faaliyete geçirilen şirket; hemşirelik, uzaktan hasta izleme, reçeteli ilaç teslimatı gibi hizmetler sunuyor. Kasım 2015'te kurulan Cera, 15 bin kullanıcıya sahip. Önümüzdeki dönemde bu sayıyı 100 bine çıkarmayı hedefliyor. Almanya'da da faaliyet gösteren şirket, hastaların hastanelerden 10 kat daha ucuz sağlık hizmeti almalarını sağlıyor. Şirket, aynı zamanda hastaneye yatış oranlarını yüzde 50 azaltıyor. 

Salgın en çok sağlık sektörünü kökten değiştirip dönüştürdü. Özellikle dijital sağlık ve evde bakım hizmetleri bu alanın önemli bir aracı haline geldi. Sağlık alanının vaat ettiği potansiyelden yararlanmak isteyen yatırımcıların yaptıkları yatırımlar ön plana çıktı. ABD'deki hastane ve sağlık kuruluşlarının yüzde 88'inden fazlasının uzaktan hasta izleme teknolojilerine yatırım yaptığı tahmin ediliyor. 

Geçen Mart ayında Altibbi, 44 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tur, Foundation Holdings, Hikma Ventures, Global Ventures ve DASH Ventures tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım faaliyet alanını genişletmek için kullanılacak. Yatırım turu sonrasında Foundation Holdings Kıdemli Danışmanı Jason Kothari, Altibbi'nin yönetim kuruluna katılacak. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirket, şimdiye kadar 52,2 milyon dolar yatırım aldı.

Yaşlı bireyler, evde bakım girişimlerinin en önemli verdiği kitle olarak ön plana çıkıyor. Bu alanda faaliyet gösteren şirketlerde dikkat çekiyor. 2021'in Kasım ayında yaşlılara odaklanan sağlık girişimi Papa, 150 milyon dolar yatırım almasıyla gündeme geldi. Tur; TCG, Tiger Global Management, Canaan, Initialized Capital ve Seven Seven Six'in katılımıyla SoftBank Vision Fund 2 tarafından yönetildi. Toplam yatırım bedelini 240 milyon dolara çıkaran şirket, değerlemesini 1,4 milyar dolara yükseltti.

Papa, 2017 yılında Andrew Parker tarafından kuruldu. Yaşlı bireylere evde ve dışarıda bakım konusunda yardımcı olmak için sosyal destek ve yardım sağlıyor. Çünkü bireyin gereksinimleri yaş ilerledikçe artıyor. Fiziksel kapasitedeki yetersizlik, sosyal çevrenin küçülmesi gibi nedenlerle günlük yaşam aktivitelerini sürdürmede güçlük yaşanmasına neden oluyor. Papa, bu konuya yaşlı bireyleri onlara yardımcı olacak kişilerle (Papa Pal) buluşturarak çözüm buluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.