Sağlık girişimi Altibbi 44 milyon dolar yatırım aldı

Altibbi 2011 yılında kurulan şirket, tele-sağlık sağlık girişimi olarak konumlanıyor. Şirket, tıp alanından yaşanan gelişmeleri, hastalıklar ve sağlıkla ilgili verilere ulaşabilme imkanı sağlıyor.
Sağlık girişimi Altibbi 44 milyon dolar yatırım aldı

Salgın en çok sağlık sektörünü kökten değiştirip dönüştürdü. Özellikle dijital sağlık ve evde bakım hizmetleri bu alanın önemli bir aracı haline geldi. Sağlık alanının vaat ettiği potansiyelden yararlanmak isteyen yatırımcıların yaptıkları yatırımlar ön plana çıktı. Özellikle uzaktan sağlık hizmeti veren platformlar dikkat çekiyor. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre bu alanda faaliyet gösteren sağlık teknoloji şirketi Altibbi, 44 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Foundation Holdings, Hikma Ventures, Global Ventures ve DASH Ventures tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım faaliyet alanını genişletmek için kullanılacak.

Yatırım turu sonrasında Foundation Holdings Kıdemli Danışmanı Jason Kothari, Altibbi'nin yönetim kuruluna katılacak. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirket, şimdiye kadar 52,2 milyon dolar yatırım aldı. 

Altibbi'nin kurucu ve CEO'su Jalil Allabadi "Güçlü sağlık ve teknoloji uzmanlığına sahip önde gelen finansal ve stratejik yatırımcılardan oluşan finansman turunu tamamlamaktan heyecan duyuyoruz" diyerek yatırım turunun öneminden bahsetti. 

Altibbi 2011 yılında kurulan şirket, tele-sağlık sağlık girişimi olarak konumlanıyor. Şirket, tıp alanından yaşanan gelişmeleri, hastalıklar ve sağlıkla ilgili verilere ulaşabilme imkanı sağlıyor. Ayrıca gebelik, kalori ve aşı takibi gibi hizmetler veriyor. Şirket ayrıca Suudi Arabistan ve Mısır'da faaliyet gösteriyor. Şirket birkaç sene içinde online eczane hizmeti vermeyi planlıyor. 

Birleşik Arap Emirlikleri'nde faaliyet gösteren tek girişim Altibbi değil. Health at Hand, 2017'de 3,1 milyon dolarlık tohum finansmanı elde etmişti. Ayrıca, bir başka BAE girişimi olan Okadoc, teletıp ürününü 2020'de piyasaya sürmüştü. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.