Gayrimenkullere yatırım yapmaya yardımcı olan Fintor, 80 milyon değerleme ile 6.2 milyon dolar yatırım aldı

Fintor, hisse senetlerine ve kriptoya yatırım yapar gibi herkesin gayrimenkule yatırım yapmasına yardımcı oluyor ve müşterilerinin 5 dolar gibi düşük bir fiyata mülklere yatırım yapmalarını sağlıyor.
Gayrimenkullere yatırım yapmaya yardımcı olan Fintor, 80 milyon değerleme ile 6.2 milyon dolar yatırım aldı

Gayrimenkul yatırımlarına erişimi kolaylaştıran fintech şirketi Fintor, 6.2 milyon dolar yatırım alarak bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 9 milyon dolara çıkardı. Yatırım turuna, Public.com, Hustle Fund, 500 Global, VU Ventures, Graphene Venture, Manny Khoshbin, Andy Madadian, Cindy Bi ile Invitation Homes'un kurucu ortağı Marcus Ridgway katıldı. Yeni yatırımla birlikte değerlemesi 80 milyon dolara ulaşan girişim, aynı zamanda mobil ürününün iOS ve Android lansmanlarını da gerçekleştirdi.

Palo Alto merkezli Fintor, hisse senetlerine ve kriptoya yatırım yapar gibi herkesin gayrimenkule yatırım yapmasına yardımcı oluyor. Şirket, aynı zamanda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) A Düzenlemesi uyarınca yatırımcılara sahip olduğu mülklerde kısmi hisse teklif etme yetkisine de sahip.

Fintor, müşterilerinin 5 dolar gibi düşük bir fiyata mülklere yatırım yapmalarını sağlıyor. Platform, şu anda Georgia, Güney Carolina, Teksas ve Alabama gibi eyaletlerde tek ailelik konutlarda hisse sunuyor. Fintor'da hiçbir kullanıcı her bir varlığın toplam mülk değerinin yüzde 10'undan fazlasına yatırım yapamıyor. Kullanıcılar, varlıkların kamu piyasalarında alınıp satılmasına benzer şekilde, bir yatırım amaçlı gayrimenkulün hisselerini alıp satabiliyor. Bir mülkün hissedarları, kira gelirinden aylık temettüler alabiliyorlar.

Fintor, özel uygulama içi haber akışı The Hub aracılığıyla kullanıcıları sektör hakkında genel olarak güncel kalmaya teşvik ediyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, emlak alanındaki sektör uzmanlarından ve pazar liderlerinden içgörüler elde etmek için ticari medya, LinkedIn, Twitter ve daha fazlasında ilgili haberlere erişebiliyorlar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.