iPhone 14 Pro modeli daha büyük bataryaya sahip olabilir

Mark Gurman, iPhone 14 Pro modellerinin daha büyük bataryalara sahip olacağını açıkladı.
iPhone 14 Pro modeli daha büyük bataryaya sahip olabilir

7 Eylül tarihinde düzenlenecek etkinlikle birlikte tanıtılacak olan iPhone 14 ailesine dair bildiklerimiz her geçen gün artmaya devam ediyor. iPhone 14 ailesinin uydu iletişim bağlantısı özelliğine sahip olabileceğini geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Ayrıca hem Apple'ın iPhone 14 modelleri ile birlikte gizlilik göstergelerini çentiğin içine taşıyacağı bilgisi paylaşılmıştı hem de iPhone 14 Pro modelleri ile çentik tasarımının değişebileceğine dair iddialar ortaya atılmıştı.

Şimdi ise Bloomberg'ten Mark Gurman, iPhone 14 Pro modellerinin daha büyük bataryalara sahip olacağını açıkladı. Eğer bahsedilen durum gerçekleşirse bu yıl, Apple'ın işlemci performansını artırırken batarya boyutunu da artırdığı ikinci yıl olacak. Buna ek olarak şirketin, fiziksel SIM kartlar yerine eSIM teknolojisine odaklanabileceği de iddia ediliyor.

Gurman'a göre normal iPhone 14 modellerinin bataryalarında bir değişiklik olacak gibi durmuyor, söz konusu değişiklik sadece Pro modellerde geçerli olacak. Gurman, kendisine, iPhone 14 Pro modellerinin genel olarak biraz daha büyük görünmesini ve daha ince çerçeveler içermesini beklemesinin söylendiğini açıkladı. 

Gurman, yeni iPhone'lara dair beklentilerini de sıraladı. Normal iPhone 14 modellerinin bazı kamera donanım değişikliklerine sahip olabileceğini belirtti. Paylaşılan bilgilere göre cihazlarda ilk kez otomatik odaklama özelliğine sahip öne bakan kamera, geliştirilmiş yüz tanıma sensörleri, yeni 48MP geniş açı sistemi, geliştirilmiş telefoto ve ultra geniş açılı sensörler, video kaydında ve düşük ışıkta fotoğrafçılıkta iyileştirmeler ile A16 çipi bekleniyor.

Apple'ın yeni cihazlarda eSIM teknolojisine odaklanabileceği belirtilse de Apple'ın iPhone 14 serisi için bunu yapıp yapmayacağı henüz belli değil. Her Apple etkinliğinde olduğu gibi bu etkinlikte de gelişmeleri yakından takip ederek sizlere anlık olarak aktaracağız. 7 Eylül tarihinde görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.