iPhone 14 ailesi, uydu iletişim bağlantısı özelliğine sahip olabilir

Apple'ın "Far Out" ismini taşıyan etkinliğin davetiye görsellerinde yer alan uzay teması dikkatleri çekiyor. Apple, söz konusu uzay teması ile iPhone 14 ailesinin sahip olacağı yeni bir özellik için ipucu vermiş olabilir. 
iPhone 14 ailesi, uydu iletişim bağlantısı özelliğine sahip olabilir

Apple tarafından gönderilen davetiyelerle birlikte iPhone 14 ailesinin 7 Eylül tarihinde tanıtılacağının ortaya çıktığını dün sizlere aktarmıştık. "Far Out" ismini taşıyan etkinliğin davetiye görsellerinde ise uzay teması dikkatleri çekiyor. Apple, söz konusu uzay teması ile iPhone 14 ailesinin sahip olacağı yeni bir özellik için ipucu vermiş olabilir. 

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında iPhone 13 modeller için uydu iletişim bağlantısı özelliği getirilebileceği ile ilgili sızıntılar ortaya çıkmıştı. iPhone 13 modelleri tanıtıldığında ise uydu iletişim bağlantısı özelliği ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Birkaç ay önce ise Apple'ın halen bu özellik üzerinde çalıştığı ile ilgili bilgiler karşımıza çıkmıştı. Kısacası iPhone 13 modelleri ile kullanıma sunulmayan bu özellik, 7 Eylül tarihinde tanıtılacak olan iPhone 14 modelleri ile birlikte karşımıza çıkabilir. 

iPhone 14 ailesinin low earth orbit (LEO) yani düşük dünya yörüngeli uydu iletişim bağlantısı özelliğine sahip olması sürpriz olmayacaktır. Bu özellik sayesinde şebeke olmayan yerlerde bile uydu desteği sayesinde arama yapma, SMS gönderme ve internet erişimi gibi özellikler kullanılabilecek.

Arama yapma, SMS gönderme ve internet erişimi gibi özelliklerin ilk etapta sunulmayabileceğini de ekleyelim. Geçtiğimiz dönemlerde aktarılan bilgilere göre bu özellik, ilk etapta sadece acil durum mesajlarının gönderilmesi için kullanılabilecek.

Özellik sayesinde göndermek istediğiniz mesaj, acil durum kişilerinize gidecek ve telefonları rahatsız etme modunda olsa bile bildirim gidecek. Son olarak acil durum mesajları ile birlikte lokasyon ve sağlık verisi gibi acil durumlarda hayat kurtarabilecek verilerin paylaşılabileceğini de ekleyelim. Her Apple etkinliğinde olduğu gibi bu etkinlikte de gelişmeleri yakından takip ederek sizlere anlık olarak aktaracağız. 7 Eylül tarihinde görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.