Apple, iPhone 14 modelleri ile birlikte gizlilik göstergelerini çentiğin içine taşıyacak

iPhone 14 modelleri ile birlikte uzun zamandır kullanılan çentik tasarımın değişeceğini daha önce sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan bilgilere göre Apple, mikrofon ve kamera için kullanılan gizlilik göstergelerini çentiğin içine taşıyacak.
Apple, iPhone 14 modelleri ile birlikte gizlilik göstergelerini çentiğin içine taşıyacak

7 Eylül tarihinde düzenlenecek etkinlikle birlikte tanıtılacak olan iPhone 14 ailesinin uydu iletişim bağlantısı özelliğine sahip olabileceğini geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Tanıtım tarihinin yaklaşması ile birlikte iPhone 14 modelleri ile ilgili sızıntılar da arttı.

Hatırlatmak gerekirse iPhone 14 modelleri ile birlikte uzun zamandır kullanılan çentik tasarımın değişeceğini daha önce sizlere aktarmıştık. 9to5Mac'in şirkette yakın kaynaklara dayandırdığı bir habere göre ise mikrofon ve kamera için kullanılan gizlilik göstergeleri çentiklerin içinde yer alacak. Hatırlatmak gerekirse gizlilik göstergeleri şu an için çentiğin dışında yer alıyor.

iPhone modellerinin sağ üst kısmında çentiğin hemen yanına yer alan mikrofon ve kamera gizlilik göstergeleri, iPhone 14 modelleri ile birlikte çentiğin içinde, ön kameranın hemen yanında karşımıza çıkacak. Apple'ın Mac modellerinde benzer bir çözüm kullandığını da hatırlatalım. Mac modellerinde yer alan kamera gizlilik göstergesi de hemen kameranın sağ tarafında yer alıyor.

Gerçekleşecek bu değişiklik ile birlikte gizlilik göstergelerinin daha dikkat çekici hale gelmeleri hedefleniyor. Hatırlatmak gerekirse Apple, kamera için yeşil, mikrofon için ise turuncu renginde gizlilik göstergeleri kullanıyor. Apple'ın gizlilik göstergeleri ile ilgili bir diğer planı ise göstergelere dokunulduğunda kamera ve mikrofonun hangi uygulamalar tarafından kullanıldığının gösterilmesi.

Ortaya çıkan sızıntılara göre Apple, yeni bir kamera uygulaması üzerinde de çalışıyor. Yeni kamera uygulaması ile birlikte şu an için kamera uygulamasının alt kısmında bulunan kamera özelliklerinin üst kısma taşınması bekleniyor. Her Apple etkinliğinde olduğu gibi bu etkinlikte de gelişmeleri yakından takip ederek sizlere anlık olarak aktaracağız. 7 Eylül tarihinde görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.