KolayBi, Techone Venture Capital liderliğinde 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım aldı

KolayBi’, Techone Venture Capital liderliğinde Türkiye’nin önde gelen girişim sermaye fonlarının katılımıyla 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım aldı.
KolayBi, Techone Venture Capital liderliğinde 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım aldı

İşletmelerin ofis işlerini de optimize eden ön muhasebe programı KolayBi’, Techone Venture Capital ve Türkiye’nin önde gelen girişim sermaye fonlarının da katıldığı yatırım turunda 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım aldı.

Finans ve ön muhasebe süreçleri için çözümler sunan ile KolayBi’ KOBİ’lerin ticari işlerini kolaylaştırıyor. KOBİ’ler için zaman ve kaynak tasarrufu sağlayan girişim, 2023 yılında hizmet vermeyi planladığı 100 bin aktif müşterisi için yeni ürünler geliştirmeyi ve büyüme stratejisini güçlendirmeyi hedefliyor. KolayBi’ KOBİ’lere finansal verilerini tek bir platformdan takip edebilme imkanı sağlıyor. İşletmeler gelirlerini, giderlerini ve masraflarını bu sisteme doğru şekilde girdiklerinde, anlık nakit akışlarıyla birlikte kar ve zararlarını da görebiliyor.

2020 yılında QNBEYOND Ventures’tan 13,7 milyon TL değerleme ile yatırım alan KolayBi’, 2020'de müşteri sayısını 6 kat artırdığını duyurmuştu

Öne çıkan veriler 

KolayBi’ CEO’su Gökhan Boyana yaptığı açıklamada KolayBi üzerinden 40 binden fazla şirkete 70 milyar TL tutarında fatura kesildiğini açıkladı. Tüm dünyada KOBİ’lerin finansal takip eksikliği ve doğru nakit yönetimi yapamamasından dolayı kuruluşundan sonraki 5 yıl içinde battığını vurgulayan Boyana, sunacakları hizmetlerin bu anlamda değer taşıdığına dikkat çekti. Boyana sözlerini şöyle devam ettirdi: 

Tüm dünyada ticaretin yüzde 98’ini KOBİ’lerin oluşturduğunu hesap ettiğimizde karşımıza devasa bir hizmet alanı çıkıyor. Şu an kullanıcılarımız; KolayBi’ üzerinden 40 binden fazla şirkete, 70 milyar TL tutarında fatura kesmiş durumda.

Türkiye’nin önde gelen girişim sermayelerinin katıldığı turda 1 milyon 150 bin dolarlık yatırım topladıklarını söyleyen Boyana, "2021 yılında toplam 70 milyar TL hacminde e-belgenin kesilmesine aracılık ettik." dedi. 

Gelecek planları 

Girişimin bu yılki başlıca hedefi ise ürünü kullanıcıların ihtiyaçlarına göre şekillendirerek işletmeye özel çözümler yaratmak. Bu amaçla, Türkiye’de tüm bankalarla entegre olmayı planlıyor. Ayrıca girişim, çok yakında Servis Bankacılığı sistemine kullanıcı dostu bir arayüz ile dahil olacağını açıkladı. Böylece tüm KolayBi’ kullanıcılarının kendilerine özel bir hesap numarası ve ATM kartı olacak.

Kullanıcılar, para transferi gibi temel finansal işlemleri bu kartlarla yapabilirken ilgili banka hareketlerini otomatik olarak KolayBi’ hesaplarına aktarılabilecek. İlerleyen dönemde ise bu kartlar, kredi kartı olarak kullanılabilecek.

Kısacası KolayBi' bu yatırımla tek noktadan bankacılık ve finansal yönetim platformu haline gelmeyi planlıyor. KolayBi’ CEO’su Gökhan Boyana şirketin gelecek hedeflerini şu cümlelerle aktardı: 

“Bugünün koşullarına ve teknolojisine uyum sağlamak isteyen bankacılık ve finans sektöründe en önemli unsur, finansal teknoloji altyapı hizmetlerini sunan kurumlardır. Biz de bu kapsamda işletmelerin asıl ihtiyaçlarını araştırıp, sürekli yenilikçi ve güncel kalarak ürünlerimizde fark yaratmaya çalışıyoruz. Bu yılın üçüncü çeyreğinde başta Avrupa ve Orta Doğu pazarları olmak üzere yurt dışında faaliyet göstermeye ve büyümeye odaklandık. Bu hedefimiz doğrultusunda KolayBi’ hizmetini yurt dışındaki KOBİ'ler ile de buluşturacağız”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.