Atlas Space, DOMiNO Ventures'tan yatırım aldı

DOMiNO Ventures, Metaverse as a Service Girişimi Atlas Space’e yatırım yaptı.
Atlas Space, DOMiNO Ventures'tan yatırım aldı

Metaverse as a Service girişimi Atlas Space, DOMiNO Ventures’tan yatırım aldı. Yatırımın finansal detayları henüz açıklanmadı. Atlas Space, ilk yatırımını Startupfon, Techone VC ve AFM’den almıştı.

Görünen o ki Atlas Space, yeni yatırımlarla hareket alanını genişletecek. Girişim, şirketler için gerçekçi iş etkinliklerinin ve iş dışı sosyal etkinliklerin gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Özellikle pandemi ile birlikte yükselişe geçen ve kalıcı olması beklenen evden çalışma konseptinin başlıca sorunları olarak görülen sosyal etkileşim eksikliği, şirket içi iletişim eksikliği ve verimsizlik gibi sorunlarına çözüm olmayı hedefliyor. 

Sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojileri ile entegre bir şekilde çalışabilen Atlas Space, müşterilerin istekleri doğrultusunda kişiselleştirilebiliyor. Kendi blockchain ağı ve tokenomics sistemine sahip Atlas Space, NFT pazar yeri sayesinde "real life utility" özelliğiyle pazardaki rakiplerinden ayrışıyor. Ayrıca kullanıcılar, Atlas Space Metaverse evreni içinde kendi oluşturdukları üç boyutlu avatarları kullanabiliyor.

Öne çıkan veriler ve gelecek planları 

5 aylık bir sürede büyümesini artırmayı başaran Atlas Space, 2022 2. çeyreğinde yüzde 10 büyüme elde etti. 6 ülkede 25’ten fazla şirkete hizmet sağlayan girişim, gelirinin büyük çoğunluğunu global pazardan elde ediyor.

Girişim, global pazarda büyümeye devam ederken ekibine alanında uzman yeni profesyoneller katmak istiyor. Aldığı yeni yatırım ile birlikte Paris ve Berlin’de ofis kuracak olan Atlas Space, ABD ve Kuzey Amerika’daki operasyonlarını güçlendirmeyi ve pazarda daha güçlü bir şekilde konumlanmayı hedefliyor. Girişim, ürün geliştirme süreci beraberinde global kapsamda satış ve pazarlama stratejilerini uygulamaya devam edecek. 

Atlas Space'in Kurucusu Burçin Gürbüz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Çok yakın geçmişimizde akıllı telefon ve teknolojilere hatta sosyal medya platformlarına olduğu gibi, bugün Metaverse konusuna da temkinli ve hatta şüpheli yaklaşanlar var. Metaverse ile yeni platformlar, yeni değer ve para birimleri, yeni imkân ve yöntemlerle tanışıyoruz. Gelecek öngörülerine baktığımızda, Metaverse için internetin bir sonraki evresi deniliyor. Aslında Metaverse, sosyal ağların ve sosyal medya platformlarının geleceği konumundadır. Atlas Space ile bu hikayeyi tüm dünyaya anlatmak için sabırsızlanıyoruz. Türkiye'den bu alanda ilk girişim olmanın ve bu başarıyı devam ettirmenin heyecanını ve motivasyonunu yaşıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.