2020'de müşteri sayısını 6 kat artıran KolayBi'nin 2021 hedefleri

KolayBi’, Webrazzi Ödülleri'nde bu sene de Türkiye’nin en başarılı SaaS girişimleri arasına girdi.
2020'de müşteri sayısını 6 kat artıran KolayBi'nin 2021 hedefleri

KolayBi’, Webrazzi Ödülleri'nde bu sene de Türkiye’nin en başarılı SaaS girişimleri arasına girdi. Şirket, başta KOBİ’ler olmak üzere şirketlere ön muhasebe işlemlerini tek bir sistem içinde yürütebilme ve proje bazlı gelir gider takibi gibi hizmetler veriyor.  Yani bulut tabanlı bir ön muhasebe programı. 

Şirketin kurucusu ve CEO’su Gökhan Boyana geçen senenin şirket için belirlediği hedefleri gerçekleştirebildiği bir yıl olduğunu söylüyor, aldığı yatırıma da değinerek sözlerine şöyle devam ediyor: "Planladığımız iş birlikleri, kampanyalar, entegrasyonlar ve Temmuz ayında aldığımız yatırımla birlikte ekip olarak güzel gelişmelere imza atabildik. 2020 yılını bir önceki yılla kıyasladığımızda müşteri sayımızın 6 katına çıktığını mutlulukla belirtmeliyim."

Hedef: 50 bin müşteriye ulaşmak

Boyana'nın belirttiğine göre KolayBi'nin 2020'de ciro artışı yüzde 1000 oranında olurken, istihdam artışı ise yüzde 120 olarak gerçekleşti. Şirket, Türkiye'de ilk vakanın görülmesiyle uzaktan çalışma düzenine hızlıca bir geçiş yaptı. Sonrasında mevzuata uygun olacak şekilde ofisini açtı ve ulaşım anlamında sorun yaşamayan çalışanların hibrit düzende çalışabilmesi için tüm önlemlerini aldı. Müşteriler tarafında ise ne gibi önlemler alındığını Boyana şöyle anlatıyor: "Değişen tüketici alışkanlıkları dijitalleşme anlamında bizi destekledi diyebilirim. Kullanıcılarımız tüm operasyonlarını evden yürütmek durumunda kaldılar ve finansal operasyona ihtiyaç duydukları anda biz yanlarında olmak için hep hazırdık."

Pandemi öncesinde dijitalleşmeyen KOBİ'lerle ilgili olarak da Boyana şunları belirtiyor: "KOBİ’lerimizin bu dönemden olumsuz anlamda etkilenmemesi için e-Dönüşümlerini hızlandırabilmek adına operasyonel anlamda oldukça çabaladığımızı söyleyebilirim. Ofisimizde bulaş yaşanmaması adına bu konudaki mevzuatı inceleyip kapsamlı bir aksiyon planı yaptık. Tedbirlerimizi bu doğrultuda aldık. Bu dönemde hiçbir mali kesinti veya işten çıkarma işlemi gerçekleştirmedik. Ne kadar planlanmamış olsak da 2019 yılında yaptığımız ücretsiz kampanyalarla kullanıcılarımız adına da önlem almış bulunduk. Attığımız adımlar ülkemizdeki KOBİ’lerin üzerinde ekstra mali bir yük olmadan işleyişlerini sürdürebilmelerini sağladı."

Boyana, "İlk hedefimiz her zamanki gibi tüm müşterilerimizin memnuniyetini yüksek tutacak kalitede hizmet verebilmek" diyerek bu yıl içerisinde 50 bin müşteriye ulaşmak ve farklı bir ülkede operasyonlarını gerçekleştirmeye başlamayı hedeflediklerini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.