Hyundai, yapay zeka ve robotik araştırmaları yapacak enstitü için 400 milyon dolar yatırım yapacak

Hyundai, araştırmacıları ve mühendisleri işe almaya başladı. Geçmişte Massachusetts Institute of Technology (MIT) gibi okullarda ders veren Raibert, Enstitünün hedefi gelişmiş robotlar ve akıllı makineler yaratmak olduğunu söyledi. 
Hyundai, yapay zeka ve robotik araştırmaları yapacak enstitü için 400 milyon dolar yatırım yapacak

Hyundai, Boston Dynamics'in kurucusu Marc Raibert tarafından yönetilecek yapay zeka ve robotik araştırmalar yapacak enstitüye 400 milyon dolardan fazla yatırımı yapacak. Şirketin açıklamasına göre, Boston Dynamics AI Enstitüsü adı verilen merkez Amerika Massachusetts'teki Kendall Square araştırma merkezinde yer alacak. Hyundai, araştırmacıları ve mühendisleri işe almaya başladı. Geçmişte Massachusetts Institute of Technology (MIT) gibi okullarda ders veren Raibert, Enstitünün hedefi gelişmiş robotlar ve akıllı makineler yaratmak olduğunu söyledi. 

Hyundai yaptığı yatırımlarla sık sık gündeme geliyor. Bu ayın başında Hyundai Motor'un otonom sürüş girişimi 42dot'u tamamen satın almayı planladığı öğrenildi. Güney Kore merkezli girişimde yüzde 20,4 hissesine sahip olan Hyundai'nin Haziran ayında görüşmelere başladığı belirtildi. Anlaşma şartlarının değerlendirme aşamasında olduğu kaydedildi. Bu haber, 42dot'un yaklaşık 435 milyon dolar yatırım almasından 9 ay sonra geldi. 2019 yılında eski Apple, Microsoft ve Naver alum Song tarafından faaliyete geçen şirket, kendi kendini süren bir yazılım ve donanım üretiyor.

Hyundai geçen aylarda 2030 yılına kadar elektrikli araçlara 16 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Yıllık 1,87 milyon araç satmayı hedefleyen şirket, global elektrikli araç pazarında yüzde 7'lik pay elde etmeyi hedeflediği biliniyor. Bu satın alma planın elektrikli araç konusunda yaptığı çalışmaların bir parçası olduğu söylendi.

 2020'nin Aralık ayında da Hyundai Motor, Boston Dynamics'i yaklaşık 1 milyar dolara satın aldı. Bu Hyundai için önemli bir adımdı. Geçen yılın Haziran ayında Boston Dynamics'i satın alan Hyundai Motor, CES 2022'de yeni "Metamobility" kavramını tanıttı. Hyundai Motor'un sunumu, insan erişimini genişletmek olarak çevirebileceğimiz "Expanding Human Reach" temasıyla öne çıktı. Şirket bu sunumda geleceğin mobilitesine dair vizyoner görüşlerini paylaştı. 2021'in Ağustos ayında Boston Dynamics, Spot ve Atlas robotları ile büyük bir başarı yakalayan robotik teknolojileri girişimi Boston Dynamics, Atlas robotu için yeni bir video yayınladı.

Temelleri Massachusetts Institute of Technology'den atılan şirket,1992'de üniversiteden ayrıldı. 2014'te Google'un çatı şirketi Alphabet şirketi tarafından satın alındı. Üç yıl sonra SoftBank'a satıldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.