Hyundai, Boston Dynamics'i yaklaşık 1 milyar dolara satın alacak

Hyundai Motor, geliştirdiği insansı robotlarla tanıdığımız Boston Dynamics'i satın alıyor. Satın alma, Hyundai'nin 10 Aralık'taki yönetim kurulu toplantısında tamamlanacak.
Hyundai, Boston Dynamics'i yaklaşık 1 milyar dolara satın alacak

Hyundai Motor, geliştirdiği insansı robotlarla tanıdığımız Boston Dynamics'i satın alıyor. Satın alma, Hyundai'nin 10 Aralık'taki yönetim kurulu toplantısında tamamlanacak. Anlaşma ile ilgili haberler ilk olarak The Korea Economic Daily tarafından bildirildi ve anlaşmanın 921 milyon dolar değerinde olduğu söylendi. Konuyla ilgili olarak iki şirket de henüz açıklama yapmadı.

Chung Euisun'un ekim ayında başkan olarak seçilmesinden bu yana robotik, Hyundai için daha büyük bir odak noktası haline geldi. Şirket o zamandan beri robotik teknolojisinin gelecekteki işlerinin yüzde 20'sini oluşturacağını söyledi. Hyundai Robotics 2017'de kuruldu, ancak resmi olarak 2020'nin başlarında piyasaya sürüldü. Şirketin otomotiv grubu, 2019'da otonom araç başlangıcı 42dot ve Realtime Robotics'e yatırım yaptı. Bunların yanı sıra Hyundai, Aptiv ile 4 milyar dolarlık otonom araç ortak girişimi de kurdu.

Hyundai, Boston Dynamics'in yedi yıl içindeki üçüncü sahibi olacak. Şirket ilk olarak 2013 yılında Google tarafından satın alındı ​​ve 2017 yılında Softbank Group'a satıldı. Boston Dynamics, ağırlıklı olarak Ar-Ge organizasyonu bazında faaliyet gösterse de son dönemde ticari bir alana doğru evrildi. Hyundai ve Boston Dynamics arasındaki ilişkinin nasıl olacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Nisan 2019'da Boston Dynamics, robotların kutuları işlemesine yardımcı olmak için görme sensörleri ve derin öğrenmeyi kullanan Kinema Systems'ı satın aldı. Kinema'nın Pick sistemi, Boston Dynamics Pick System olarak yeniden markalandı. Bu da şirketin ilk ticari ürünü olarak karşımıza çıktı. Şirket, Haziran 2020'de Spot köpek robotunu ticarileştirerek başlangıçta ABD merkezli müşterilere 74 bin 500 dolara sattı. Şirketin şimdiden 400'den fazla robot sattığı ve 30 milyon dolardan fazla gelir elde ettiği bildirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.