Coinbase ile BtcTurk arasındaki satın alma anlaşması rafa kalktı

Mergermarket'ten Erdinç Ergenç'in farklı kaynaklara dayandırdığı haberine göre Coinbase ile BtcTurk görüşmeleri anlaşmazlık ile sonuçlandı.
Coinbase ile BtcTurk arasındaki satın alma anlaşması rafa kalktı

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda BtcTurk'ün Coinbase tarafından 3 milyar doların üzerinde bir değerleme ile satın alınabileceği haberini sizlerle paylaşmıştık. O dönem aldığımız duyumlara göre BtcTurk, günümüzün en önemli kripto para borsalarından biri olan Coinbase'in radarındaydı. Ancak şimdi Mergermarket'ten Erdinç Ergenç'in farklı kaynaklara dayandırdığı haberine göre Coinbase ile BtcTurk görüşmeleri anlaşmazlık ile sonuçlandı.

Şirketlere yakın kaynaklardan alınan duyumlara göre Coinbase ve BtcTurk arasında gerçekleşecek olan satın alma anlaşmasının bedeli 3,2 milyar dolar seviyelerinde olacağı iddiaları vardı. 3,2 milyar dolarlık satın alma bedelinin bir kısmının hisse kalan kısmının ise nakit olarak ödenebileceği de söylentiler arasındaydı. 

Bu satın alımın rafa kalmasında Bitcoin'in düşmesi ve aynı zamanda Coinbase hisselerinin değer kaybetmiş olmasının etkili olduğu söylense bile Mergermarket'e göre durum pek de öyle değil. İki tarafın anlaşamamasının nedenleri ise bağımsız nedenler olarak belirtildi. 

2012 yılında Brian Armstrong ve Fred Ehrsam tarafından San Francisco'da kurulan Coinbase, bugüne kadar FairX, Unbound Security, BRD, Agara, Zabo, skew, Bison Trails, Tagomi Routefire ve Neutrino gibi girişimleri satın almıştı. 2013 yılında Kerem Tibuk tarafından kurulan BtcTurk ise 2018 yılının şubat ayında ülkemizdeki finans dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Özgür Güneri tarafından satın alınmıştı

Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.