BtcTurk, Coinbase tarafından 3 milyar doların üzerinde bir değerleme ile satın alınabilir [Duyum]

Aldığımız duyumlara göre BtcTurk, günümüzün en önemli kripto para borsalarından olan Coinbase'in radarında. Coinbase, BtcTurk satın alması ile birlikte Türkiye'de daha aktif bir kripto para borsası haline gelebilir.
BtcTurk, Coinbase tarafından 3 milyar doların üzerinde bir değerleme ile satın alınabilir [Duyum]

Haftalardır konuşulan bir haber, bugün gündeme gelince detayları sizinle paylaşmak istedik. Duyum olarak bir suredir aldığımız haberlerin henüz kesinleşmediğini belirtelim. BtcTurk'ün dünyanın sayılı borsaları ile uzun zamandır masada olduğu söylentilere dair, konuya yakın kaynaklardan ve Mergermarket’in bugünkü paylaşımı ile ilgili bilgilerimizi sizlere aktarmak istedik.

Ülkemizin en önemli kripto para borsaları arasında yer alan BtcTurk'ü ilk olarak 2013 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. 9 yıl içinde en popüler yerli kripto para borsalarından biri haline gelen BtcTurk, sektörün en önemli firmalarından biri tarafından satın alınabilir.

Aldığımız duyumlara göre BtcTurk, günümüzün en önemli kripto para borsalarından olan Coinbase'in radarında. Hatırlatmak gerekirse Coinbase'in Türkiye için ülke müdürü iş ilanı yayınladığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık

Ülkemizde aktif olarak kullanılabilen Coinbase, BtcTurk satın alması ile birlikte Türkiye'de daha aktif bir kripto para borsası haline gelebilir. Coinbase ve BtcTurk tarafından şu an için konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim.

Şirketlere yakın kaynaklardan alınan duyumlara göre ise Coinbase ve BtcTurk arasında gerçekleşecek olan satın alma anlaşmasının bedeli 3,2 milyar dolar seviyelerinde olacak. 3,2 milyar dolarlık satın alma bedelinin bir kısmının hisse kalan kısmının ise nakit olarak ödenebileceğini de paylaşalım.

Kaynakların paylaştığı bilgilere göre iki şirket arasında yapılan pazarlıklarda satın alma bedeli 5 milyar dolar seviyelerine kadar da çıktı. Fakat hem TL'nin değer kaybetmesi hem de bitcoinin düşmesi nedeniyle 3,2 milyar dolarda anlaşma sağlandı.

2012 yılında Brian Armstrong ve Fred Ehrsam tarafından San Francisco'da kurulan Coinbase'in piyasa değeri 33 milyar dolar seviyelerinde. Bugüne kadar toplamda 27 satın alma gerçekleştiren Coinbase'in satın aldığı girişimler arasında FairX, Unbound Security, BRD, Agara, Zabo, skew, Bison Trails, Tagomi Routefire ve Neutrino gibi önemli firmalar da yer alıyor.

2013 yılında Kerem Tibuk tarafından kurulan BtcTurk ise 2018 yılının Şubat ayında ülkemizdeki finans dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Özgür Güneri tarafından satın alındı. 850 çalışanı ile birlikte hizmet veren BtcTurk'ün kullanıcı sayısı ise 4,5 milyonun üzerinde.

Gerçekleşmesi durumunda BtcTurk'ün bugüne kadar Coinbase tarafından yapılan en büyük satın alma olabileceğini de ayrıca paylaşalım. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.