Ön kamerası ekranın altında yer alan iPhone modeli 2024 yılında karşımıza çıkabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo, tamamen ekrandan oluşan çentiksiz bir iPhone modeli için en az iki yıl daha bekleyeceğimizi paylaştı.
Ön kamerası ekranın altında yer alan iPhone modeli 2024 yılında karşımıza çıkabilir

2017 yılında karşımıza çıkan iPhone X modeli ile birlikte çentikli bir tasarıma geçen iPhone ailesi, 5 yıldır benzer bir tasarım anlayışı ile birlikte yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan iPhone 13 ailesi ile birlikte çentik boyutunun önemli ölçüde küçüldüğünü sizlere aktarmıştık.

Bu yıl tanıtılacak olan iPhone 14 ailesi ile birlikte ise çentiğin hem küçülmesi hem de farklılaşması bekleniyor. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo, tamamen ekrandan oluşan çentiksiz bir iPhone modeli için en az iki yıl daha bekleyeceğimizi paylaştı.

Kuo tarafından aktarılan ilgilere göre Apple, gelecekte tanıtacağı modellerde hem ön kamerayı hem de Face ID'yı ekranın iç kısmına gömülü olarak kullanacak. Ekrana gömülü ön kameraların Android ekosistemindeki bazı akıllı telefonlar tarafından bir süredir kullanıldığını da ekleyelim.

Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre Apple, ekrana gömülü ön kamera tasarımına iPhone 16 ailesi ile birlikte 2024 yılında geçiş yapacak. Söz konusu tasarım değişikliğinin ilk etapta iPhone 16 ailesinin Pro modelleri için geleceğini de paylaşalım. 

Ekranın altına gömülü ön kameralı iPhone modelini iki yıl sonra görecek olmamızın temel nedeni ise bu teknolojinin hala geliştirilme aşamasında olması.

Android platformunda örnekleri bulunsa da ekranın içine gömülü ön kameralar, normal ön kameralara kıyasla performans anlamında oldukça geride kalıyor. Bu alandaki teknolojinin gelişmesi ile birlikte ekranın altına gömülü ön kamera kullanan çok fazla akıllı telefon modeli görmemiz de sürpriz olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.