2026'da ikinci el ürün piyasasının yüzde 127 büyümesi bekleniyor

Sürdürülebilir ekonomi eğiliminin ve kaynakların doğru kullanımına verilen öneme paralel olarak tüketicilerin ikinci el sektörüne olan ilgisi arttı. Z kuşağının ekonomiye daha fazla dahil olmasıyla da bu ilgi hız kazandı.
2026'da ikinci el ürün piyasasının yüzde 127 büyümesi bekleniyor

İkinci el ürünü, daha önce başka biri tarafından kullanılmış ve tekrar pazara sunulan ürün olarak tanımlamak mümkün. Özellikle sürdürülebilir ekonomi eğiliminin ve kaynakların doğru kullanımına verilen öneme paralel olarak tüketicilerin ikinci el sektörüne ilgisi de son dönemde artmış durumda. Özellikle Z kuşağının ekonomiye daha fazla dahil olmasıyla da bu ilgi hız kazandı ve geçen sene 244 milyon tüketici, ikinci el ürün aldı ya da sattı.

Yapılan araştırmalara göre ikinci el piyasasının 2026'ya kadar yüzde 127 büyüyerek 218 milyar dolara ulaşacağı bekleniyor. Ayrıca 2022'nin sektör için en hızlı büyümenin yaşanacağı yıl olması tahmin ediliyor. İkinci el sektörü, geleneksel perakendeden 11 kat daha hızlı büyüyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.