Uzaktan hasta takip etme platformu Summer Health 7,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

2021 yılında faaliyete geçen şirket, temelde mesajlaşma platformu olarak nitelendiriliyor. Çocuk doktorları ve aileleri arasında iletişimi sağlayan platform, Ellen DaSilva tarafından kuruldu.
Uzaktan hasta takip etme platformu Summer Health 7,5 milyon dolar tohum yatırım aldı

Uzaktan hasta takip etme platformu Summer Health 7,5 milyon dolar tohum yatırım aldı. 7,5 milyon dolarlık yatırım turu, Sequoia Capital'den Alfred Lin ve Lux Capital'den Deena Shakir tarafından yönetildi. Tohum yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Tur, Box Group, Metrodora Ventures, Shrug Capital, Springbank Collective, Coalition Operators, Moving Ventures vardı.

2021 yılında faaliyete geçen şirket, temelde mesajlaşma platformu olarak nitelendiriliyor. Çocuk doktorları ve aileleri arasında iletişimi sağlayan platform, Ellen DaSilva tarafından kuruldu. DaSilva, iki yaşındaki oğluyla yaşadığı sorundan ilham aldı. Ebeveynler, 15 dakika içinde doktorlarla iletişim kuruyor. Doktorlar 7/24 Covid-19, soğuk algınlığı, karın ağrısı, yeme bozukluğu, kulak ağrısı gibi hastalıkların tanı, takip ve tedavisiyle ilgili öneriler sunuyor. 

Çocuklara odaklanan şirketler yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Geçen Ocak ayında çocuklar için giyilebilir cihazlar, ebeveyn koçluğu ve tele-sağlık hizmetleri sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Kiddo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Kiddo tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 16 milyon dolar yatırım aldı. Kiddo'nun 16 milyon dolarlık A serisi yatırım turu Vive tarafından desteklenen Clearlake-Capital liderliğinde gerçekleşti. Clearlake-Capital'ın haricinde ise yatırım turuna Wavemaker 360, Wavemaker Asia Pacific, Mojo Partners ve Techstars da katıldı. Kiddo'nun değerlemesi ise açıklanmadı.

Geçen Mart ayında pediatrik ruh sağlığı girişim Brightline, 105 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 705 milyon dolara çıkardığı gündeme geldi. ABD merkezli Brightline, 2018 yılından beri 13-19 yaş arası bireylere anksiyete ve depresyon için ilaç tedavisi ve sanal terapi sunuyor. Kullanıcılara haftalık görüntülü görüşme yapma imkanı veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.