Apple AR/VR başlıkları için ten tene teması tespit eden eldiven kullanımına odaklanıyor

Birbirinden AR/VR başlıkları alanında birbirinden farklı patent başvurusunda bulunan Apple, ten tene teması tespit etmek için eldiven kullanımıyla ilgili olarak birden fazla patent aldı.
Apple AR/VR başlıkları için ten tene teması tespit eden eldiven kullanımına odaklanıyor

Apple'ın tek donanımda buluşan artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) gözlüğü, yeni özelliklerle karşımıza çıkabilir. Birbirinden AR/VR başlıkları alanında birbirinden farklı patent başvurularında bulunan Apple, ten tene teması tespit etmek için eldiven kullanımıyla ilgili olarak bugün birden fazla patent aldı.

Patently Apple'ın paylaştığı bilgilere göre Apple'ın VR Eldivenleri bir imleci hareket ettirebilecek, sayfaları kaydırabilecek, bir belgeyi açabilecek ve arayüz üzerinde bir seçim yapabilecek. Ayrıca Apple AR/VR gözlükleri kullanılırken, tüm bu işlemler ten tene teması ile gerçekleştirilebilecek. AR/VR başlıklarında bulunan kamera veya radyo frekansı tabanlı bir sistemin parmakları izlemesi de mümkün olacak. 

Patent başvurularında kullanılan ifadelere göre, Apple, iki Apple Watch benzeri giyilebilir teknolojinin ten tene teması tespit etmesine odaklanıyor. Bu örnekte Apple Watch'lardan biri algılama için kullanılırken, diğeri söz konusu jesti gerçekleştirmeye yarıyor. 

Patent başvurularına bakıldığında söz konusu yaklaşımın, iki Apple Watch yerine, bir Apple Watch ve bir yüzük ile de hayata geçirilebileceğini görüyoruz.VR eldivenlerle birlikte çalışması planlanan yüzük,  birilerini aramak, aramaları yanıtlamak, seçimler yapmak ve programları yayına almak için kullanılabilecek. 

Yine de tüm bunların şu an için fikir aşamasında olduğunu söylemek mümkün. Bahsettiğimiz teknolojilerden hangilerinin ne zaman hayata geçeceği henüz bilinmiyor. Ancak Apple'ın tek bir günde aralarında AR/VR odaklı fikirlerinde bulunduğu 37 patent aldığını düşünürsek, Apple ve Meta'nın, metaverse inşa etmek için çok derin ve felsefi bir rekabet içinde olduğunu belirten Meta CEO'su Mark Zuckerberg hiç de haksız değil. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.