otoplus, oto ekspertiz hizmeti veren Pilot Garage'ın yüzde 25'ini satın aldı

otoplus tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ülkemizdeki oto ekspertiz pazarının köklü firmaları arasında yer alan Pilot Garage'ın yüzde 25'ini satın alarak şirkete ortak oldu.
otoplus, oto ekspertiz hizmeti veren Pilot Garage'ın yüzde 25'ini satın aldı

Ülkemizde hizmet veren önde gelen ikinci el platformları arasında bulunan letgo'nun ikinci el araba alım satım hizmeti olan letgo otoplus'ı tanıttığını geçtiğimiz yılın Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bir yıldan uzun süredir aktif olarak hizmet veren otoplus, önemli bir satın alma gerçekleştirdi.

otoplus tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, ülkemizdeki oto ekspertiz pazarının köklü firmaları arasında yer alan Pilot Garage'ın yüzde 25'ini satın alarak şirkete ortak oldu. otoplus ve Pilot Garage arasındaki anlaşma bugün gerçekleştirilen ve bizim de katıldığımız bir basın toplantısı ile duyuruldu.

otoplus ve Pilot Garage arasında gerçekleştirilen satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. letgo tarafından aktarılan bilgilere göre kısa süre içinde 26 şehirde 63 noktaya ulaşan otoplus, yaklaşık 1,5 yıldır Pilot Garage ile birlikte çalışıyor.

Yapılan bu anlaşma ile birlikte iş birliklerini derinleştirerek yatırıma dönüştüren otoplus ve Pilot Garage, dijital ve fiziksel deneyimlerini entegre ederek müşterilerine hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde araç alım-satım ve ekspertiz imkanı sunmayı hedefliyorlar.

Şu an için 72 şehirde toplamda 300 noktada oto ekspertiz hizmeti sunan Pilot Garage, 2011 yılında kuruldu. Pilot Garage'ın bayi ağıyla günde ortalama 3, ayda ise 90 bin aracın ekspertiz işlemlerini gerçekleştirdiğini de belirtelim.

Bu yatırımın Türkiye’de ikinci el sektöründe lider bir şirket yaratma stratejileri konusunda önemli bir adımı temsil ettiğini belirten letgo CEO’su Johan Nel, bundan bir buçuk yıl önce Pilot Garage ile Türkiye genelinde başlattıkları iş birliğini somut bir yatırıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını da aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.