Lojistik sektöründe 2022 için öne çıkan teknolojiler

Kısa süre öncesine kadar manuel yöntemlerle anılan lojistik sektörü, son yıllarda çeşitli teknolojileri benimsemeye başladı. Bu sektörde yer alan işletmelerin kullandığı teknolojilere yakından bakıyoruz.
Lojistik sektöründe 2022 için öne çıkan teknolojiler

Covid-19 pandemisi ile hayatımızda bazı şeyler değişti ve bu değişimin başında hiç şüphesiz dijital dönüşüm yer aldı. Dijital dönüşüm de beraberinde bazı sektörlerin hızlı bir şekilde yükselmesini sağladı. Bu sektörlerden biri olan e-ticaret de direkt olarak lojistik sektörünü etkiledi. Kısacası teknolojideki ilerlemeler, tıpkı bir tedarik zincirinde olduğu gibi birbirini izledi ve günümüzde teknolojinin dokunmadığı alan kalmadı. 

Lojistik, yeniliklerden en çok etkilenen sektörler arasında yer alıyor ve bu sektör kısa bir süre öncesine kadar manuel yöntemlerle anılıyordu. Ancak son yıllarda teknoloji bazında ciddi ilerlemelere sahne olan bu sektörde yer alan işletmeler de yeni gerçekliğe uyum sağlıyor ve yenilikçi çözümler kullanarak gelişmiş stratejiler benimsiyor. Zira şirketler, pandemi ve gelişen müşteri talebi tarafından yeniden şekillendirilen bir ortamda gezinmeye yardımcı olmak için lojistik teknolojisine güveniyor. Bu kapsamda özellikle bilgi teknoloji birimlerine ve şirketlerine ciddi işler düşüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.