Otonom taksi girişimi Cruise, Dubai sokaklarını haritalamaya başladı

Dubai, 2030'a kadar ülkede yapılan seyahatlerin yüzde 25'ini kendi kendine giden ulaşım sistemleriyle değiştirmeyi amaçlıyor. Dubai bu projeyi 2030 yılına kadar 4 bin araç ile ölçeklendirmeyi planlıyor.
Otonom taksi girişimi Cruise, Dubai sokaklarını haritalamaya başladı

General Motors'un sürücüsüz araç birimi Cruise, Dubai sokaklarının haritasını çıkarmaya başladı. Geçen yılın Nisan ayında burada robotaksi hizmeti için hazırılıklara başlayan şirket, haritalama yapmak için iki elektrikli otonom aracını Dubai'ye gönderdi.

Bu, "Kendi Kendini Yöneten Ulaşım Stratejisi" olarak adlandırılan projenin bir parçası... Çünkü Dubai, 2030'a kadar ülkede yapılan seyahatlerin yüzde 25'ini kendi kendine giden ulaşım sistemleriyle değiştirmeyi amaçlıyor. Dubai bu projeyi 2030 yılına kadar 4 bin araç ile ölçeklendirmeyi planlıyor. SoftBank Vision Fund, Microsoft ve Honda tarafından desteklenen Cruise da 2029 yılına kadar Dubai'nin özel robotaksi sağlayıcısı olarak seçildi.

Geçen Şubat ayında 2018'den beri mevcut yatırımcıları arasında yer alan SoftBank Vision Fund'dan yeni bir yatırım daha aldı. Yatırım fonu, şirkete 1,4 milyar dolar yatırım yaptı. Bu yatırımın ardından San Francisco'da halka açık robot taksilerini test etmeye başladı. Hatta geçen haziran ayında Cruise, Kaliforniya Kamu Hizmetleri Komisyonu'ndan (CPUC) tamamen sürücüsüz yolculuklar için ücret talep etme izni aldı. San Francisco'daki belirli sokaklarda gece 22:00 ile 06:00 saatleri arasında hizmet vereceği belirtildi. Sadece 30 adet elektrikli aracı çalıştırabileceği söylendi. 

Şirket, geçen yılın Haziran ayında en büyük hissedarı General Motors (GM) ile yıl başında tanıttığı Origin serisinden  pedalsız ve direksiyonsuz otomobil üretmeye devam edebilmek için 5 milyar dolarlık kredi anlaşması yaptı. Şirketin CEO'su Dan Ammann kendi bloğunda bu rakamın 10 milyar doların üzerine çıkaracağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.