Instagram'ın marka ve içerik üreticilere özel pazar yeri ABD'de yayında

Şu an için sadece davete dayalı olarak katılabildiğiniz pazar yerinde markalar, çalışmak isteyebilecekleri içerik üreticilere daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. İçerik üreticilere özel pazar yerinin özelliklerine birlikte bakalım
Instagram'ın marka ve içerik üreticilere özel pazar yeri ABD'de yayında

Geçtiğimiz haftalara Instagram'ın içerik üreticiler için bir pazar yerini yayına alacağını sizlerle paylaşmıştık. Haziran sonunda Adam Mosseri, paylaştığı gönderide NFT desteğinin yanı sıra markalar ve içerik üreticilerin buluşabileceği İçerik Üreticiler için pazar yerini de duyurdu.    

Instagram, paylaştığı bir gönderi ile içerik üreticiler için pazar yerinin testlerine ABD'de başladığını açıkladı. Şu an için sadece davete dayalı olarak katılabildiğiniz pazar yerinde markalar, çalışmak isteyebilecekleri içerik üreticilere daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. 

İçerik üreticilere özel pazar yerinin özellikleri

Şirket, Meta Business Suite üzerinden masaüstü deneyimi sunuyor. Markalar, içerik üreticileri aratırken cinsiyet, yaş, takipçi sayısı ve ilgi alanlarına göre filtreler uygulayabiliyor. Ayrıca markalar, kendileriyle çalışmak isteyen içerik üreticileri de "ilgilenen içerik üreticileri" sekmesinde görüntüleyebiliyor. Buna ek olarak markaların kendinlerini takip eden ve etiketleyen içerik üreticileri "etikler ve takipler" sekmesinde görmesi mümkün. 

Aynı şekilde birbirine benzer içerik üreticilerini filtreler aracılığıyla kolayca bulabiliyor, bulduğunuz içerik üreticiler listeler halinde kaydedebiliyorsunuz. 

Markalar, iş ortaklığı yapmaya uygun bir içerik üretici bulduğunda pazar yerini kullanarak kampanyalar oluşturabiliyor ve bu kampanyayı içerik üreticilerle paylaşabiliyor. İçerik üreticiler söz konusu kampanya hakkında istenilen proje çıktısı ve ücretler hakkında bilgi alabiliyor. 

İçerik üreticiler, "Ortaklık mesajları gelen kutusu" üzerinden markaların sorularını yanıtlayabiliyor. Instagram DM üzerinden ise kampanyanın geri kalan detaylarını netleştirebiliyor. 

Hatırlarsanız Adam Mosseri geçmişte sosyal ağlar arası rekabetten bahsederken TikTok'u "dev" olarak nitelemişti. Şirketin NFT desteğinin yanı sıra içerik üreticiler için pazar yeri sunması, TikTok'un pazar yeri ile rekabet etmek için önemli bir adım olabilir. Yine de pazarlama profesyonelleri için TikTok'un organik erişimi, Meta uygulama ailesini gölgede bırakır nitelikte. İçerik üreticilere özel pazar yerinin Instagram'ın kullanım oranlarını ve pazarlama dünyasındaki rolünü hep birlikte izleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.