RubiBrands, 1 yıl içinde 110 milyon dolarlık satışa ulaşmayı hedefliyor

Dün gerçekleşen bir basın toplantısında RubiBrands kurucuları ile bir araya geldik. RubiBrands kurucuları tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre girişim, hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.
RubiBrands, 1 yıl içinde 110 milyon dolarlık satışa ulaşmayı hedefliyor

Online pazar yerlerinde başarılı işletmeleri satın alarak büyütmeye odaklanan bir e-ticaret girişimi olan RubiBrands'i ilk olarak 2021 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Dün gerçekleşen bir basın toplantısında RubiBrands kurucuları ile bir araya geldik.

RubiBrands kurucuları tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre girişim, hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse RubiBrands'in 23 milyon dolar tohum yatırım aldığını geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık.

Şu an için bünyesine kattığı 7 marka ile yolunda devam eden RubiBrands'in yatırımcıları arasında ise JAM Fund (Tinder kurucusu Justin Mateen’in girişim sermayesi fonu), Atempo Growth, D4 Ventures, Esas Ventures ve Alarko Ventures’ın yanı sıra, Softbank, Lazada ve Merama’dan melek yatırımcılar da yer alıyor.

RubiBrands kurucuları

Özellikle Orta Doğu, Avrupa, Afrika ve Türkiye’de üretilen ve Amazon’da başarılı olan markalara yatırım yaparak onları küresel markalara dönüştürme hedefi ile yola çıkan RubiBrands, Yetkin Güneş, İrtek Uraz, Berkay Tulay ve Emre Ekmekçi tarafından kuruldu.

RubiBrands olarak sadece Amazon’da başarılı olmanın yetmediğini, bölgesel lider pazar yerleri ve doğrudan tüketici kanallarında büyümenin esas fırsat olduğunu düşündüklerini belirten RubiBrands CEO’su Yetkin Güneş, ekibini ve operasyonlarını buna göre kurarak şu ana kadar Amazon (ABD, İngiltere, Almanya, BAE) ile bölgesel büyük pazar yerleri Allegro, Zalando, Noon, Jumia, Trendyol ve Hepsiburada gibi 15’ten fazla kanalda operasyonlarını başlattıklarını belirtti.

RubiBrands kurucuları tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre girişim, markaların yüzde 70 hissesini satın alarak ortak oluyor. İlerleyen dönemlerde kalan yüzde 30 hissenin yine RubiBrands tarafından satın alınabileceğini de ekleyelim.

RubiBrands'in gelecek hedefleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan RubiBrands Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İrtek Uraz, önümüzdeki 12 ay içinde 25 markaya, yıllık 12 milyon adetlik sevkiyata ve 110 milyon dolarlık satışa ulaşmayı hedeflediklerini paylaştı. RubiBrands'in sahibi olduğu markalar ile ilgili detaylı bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

RubiBrands markaları

Smyrna Turkish Cotton: İsmini kurucularının yaşadığı İzmir’in eski adı Smyrna’dan alan, yüzde 100 Türk pamuğundan havlu ve ev tekstili ürünlerine odaklanan, özellikle Amazon Amerika’da çok başarılı olan marka.

Eat Well Premium Foods: 1969’dan beri müşterilerine uygun fiyatlı ama en lezzetli ve kaliteli baharat, tohum ve kakao ürünlerini sunan, başta yine Amerika olmak üzere 20 ülkeye ihraç ettiğimiz gıda markası.

Narpump: Yakında duyuracağı ürün ile global pazarlarda başarı yakalaması beklenen, sessiz ve hızlı otomatik damacana pompası markası.

Box & Box: Özellikle pandemiyle globalde hızlanan bir trend haline gelen açık hava keyfini en uygun ve kaliteli ürünlerle destekleyen kamp, piknik, açık hava ve ev ürünleri satan marka.

Moodligo: Nefes alan, terletmeyen, sağlıklı ve sürdürülebilir bambu ipliğinden üretilen, fonksiyonel ve minimalist tasarımlara sahip çorap ve basic giyim markası.

Roru Concept: Yogiler tarafından yogilerin ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan, sürdürülebilir malzemelerden üretilen, en güncel üretim teknikleri ve tasarım trendlerini takip eden yoga ve spor ürünleri markası.

Son olarak RubiBrands tarafından satın alınan 7. markanın henüz paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.